Izvor: 24 sedam
28.08.2024 u 15:47
0

PAVEL DUROV OPTUŽEN ZA NASILJE U PORODICI: Bivša devojka koristi situaciju

Nije se oglašavala sve dok on nije uhapšen, što njene tvrdnje posebno dovodi u sumnju

Krivično žalbeno veće Kantona Ženeva je krajem oktobra 2023. godine naložilo tužilaštvu u Ženevi da ispita krivičnu prijavu protiv osnivača Telegrama Pavela Durova koju je podnela njegova bivša devojka Irina Bolgar, a u kojoj ga je optužila za nasilje nad njihovim zajedničkim sinom.

U odluci suda se obrazlaže da je tužilaštvo u Ženevi odbilo krivično gonjenje za navodno zlostavljanje koje je otac počinio nad detetom rođenim 2017. godine, jer su se te epizode ​​dogodile pre više od tri meseca.

Na ovo rešenje tužilaštva majka deteta uložila je žalbu 4. maja 2023. godine

– Predmet će biti ustupljen tužilaštvu radi sprovođenja istražnih radnji ili istraga koje smatra potrebnim – navodi se u odluci suda.

U sudskoj odluci se ne nevode imena, ali mnogi detalji jasno govore da je tužbu podnela Irina Bolgar protiv Pavela Durova zbog tri epizode ​​nasilja nad njihovim zajedničkim detetom Davidom Durovom. Izvor u Ženevi potvrdio je da je reč o njima.

Pritužba je podneta u vezi sa tri incidenta nasilja koja su se dogodila između aprila 2021. i jula 2022. u Parizu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ženevi.

Bolgarova tvrdi da je Pavel Durov navodno udario sina po leđima u aprilu 2021. godine, „bacivši ga na drugu stranu sobe“, da ga je silovito protresao u novembru 2021, a zatim ponovo udario po leđima u novembru 2022.

– Kao rezultat ovih radnji, dečak je zadobio razne povrede, kako u Parizu (potres mozga), tako i u Švajcarskoj (urinarna inkontinencija i poremećaji spavanja od novembra 2021, koji su trajali nekoliko meseci, kvržica na bradi jula 2022. i nakon toga anksiozno stanje, kao i ponovo urinarna inkontinencija i poremećaji sna koji traju do danas) – navodi se u dokumentu.

Pored toga, devojka je optužila osnivača Telegrama da više ne plaća alimentaciju u iznosu od 150.000 evra mesečno.

Ako Durov bude proglašen krivim za nanošenje obične telesne povrede, preti mu kazna do tri godine zatvora po članu 123 Krivičnog zakona Švajcarske ili novčana kazna iz člana 126 Krivičnog zakonika za napad. Izvor u Ženevi rekao je za RIA Novosti da je istraga još u toku.

Provereni recept: Asanžov scenario

Pravni problemi Džulijana Asanža počeli su 2010. godine, kada je uhapšen u Londonu na zahtev Švedske koja je htela da ga ispita o optužbama za silovanje i seksualno zlostavljanje dve žene.

Švedski list „Ekspresen“ objavio je tekst o optužbama za silovanje protiv Asanža. One su postale osnova za višegodišnju hajku protiv njega – iako zvanično tužba nikada nije podignuta.

Zbog švedskog zahteva za izručenje, koji je u međuvremenu podignut, Džulijan Asanž je svoj novinarski rad nastavio najpre u kućnom pritvoru, a zatim u Ambasadi Ekvadora u Londonu, koja mu je ponudila azil, a na kraju je ovaj slučaj zastareo i očigledno nije poslužio svrsi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter