Izvor: 24sedam
30.08.2024 u 20:00
0

PESKOV O DUROVU: Naglasio je da „nije bilo nikakvih dogovora između Kremlja i Durova“

Obećao milijarderu pomoć Rusije

Osnivač Telegrama Pavel Durov suočen je s formalnom istragom francuskog suda zbog sumnji u organizovani kriminal, a prema rečima portparola ruskog predsednika Dmitrija Peskova, on nikada nije imao nikakve dogovore sa Kremljom.

TRAMP O PUTINU U SVOJOJ KNJIZI: Evo šta je napisao o ruskom predsedniku

Peskov je naglasio da „nije bilo nikakvih dogovora između Kremlja i Durova“ i dodao da nije bilo čak ni pregovora između njih.

On je ranije upozorio da je važno da se ovaj slučaj ne pretvori u politički progon.

– Glavno je da se ono što se dešava u Francuskoj ne pretvori u politički progon – rekao je Peskov, ističući da su, iako je francuski predsednik Emanuel Makron negirao političku povezanost, određene optužbe ipak iznete.

Kada je upitan o francuskom državljanstvu Pavela Durova, Peskov je odbio da komentariše, ali je naglasio da Rusija Durova smatra svojim državljaninom i da će mu pružiti pomoć ako bude potrebno.

– Mi ga, naravno, smatramo državljaninom Rusije. Bićemo spremni da mu pružimo pomoć – rekao je on.

Peskov je takođe istakao da Durov trenutno ima sve potrebne resurse za pravnu zaštitu.

Durov, koji je uhapšen na aerodromu u Parizu u subotu, izašao je iz pritvora nakon što je platio višemilionsku kauciju, ali ne može da na napušta Francusku dok se vodi postupak protiv njega.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar