Izvor: 24 sedam
31.08.2024 u 07:38
0

ŠOK I NEVERICA: Novak ispao sa US Opena

Najranija eliminacija posle 18 godina, prvi put bez grend slema

Novak Đoković nije ličio na sebe u trećem kolu US Opena. Falilo mu je energije, falio mu je servis, grešio je neuobičajeno mnogo i na kraju je u četiri seta ispao od Alekseja Popirina.

Posle tri sata i 20 minuta igre, Popirin – Đoković 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

NOVAK SAMOKRTIČNO O SVOJOJ IGRI: Bio sam kao amater raspala mi se igra

Ovo je prvi put od 2010. godine da Đoković nije osvojio nijedan grend slem i prvi put od 2006. da je ispao u trećem kolu US Opena.

Australijanac je trenutno 28. teniser sveta, a ovako je Đokovića ostavio bez grend slem titule u 2024. Istina, Novak ima olimpijsko zlato i „zlatni slem“, ali sigurno će biti razočaran..

Ovo je Popirinu i prva pobeda nad Đokovićem u karijeri nakon tri poraza, od čega dva ove godine na grend slemovima, Australijan openu i Vimbldonu.

Popirin će u osmini finala igrati sa Frensisom Tijafoom, koji je prethodno savladao Bena Šeltona.

Gledali smo jako dobar tenis tokom celog meča, ali je Đoković stvarno mnogo, mnogo grešio. Nije samo servis u pitanju, što ga muči od početka turnira, nego i dvostruke servis greške, kojih je imao čak 14! Popirin je u prvom setu imao jedan brejk i to mu je bilo dovoljno.

Prethodno je Đoković u šestom gemu imao čak pet brejk lopti, ali je Popirin spasao sve i to kao da mu je dalo snagu, da bi posle dva servis-gema napravio brejk i onda ga odbranio za prvi set.

Jedna brejk lopta je bila dovoljna Australijancu da osvoji i drugi set, u kome se Novak nikako nije budio. Sjajno je u drugom setu igrao Popirin, dobro se kretao, precizni su mu udarci, dobro čita rivala… Ipak, glavno je da Novak nije ličio na sebe!

Ne mislimo samo na servis, nego i na ponašanje, potpuno deluje izduvano, bez energije, bez emocije. Ne vidimo ga da se nervira, da se ljuti, podvikne, bilo šta što često radi kada se vidi da mu je stalo. Naravno, ne znamo tačno šta se dešava, samo znamo da ovo nije Novak kakvog smo navikli da gledamo. Ipak, nije prvi put da je imao dva seta zaostatka.

No, Đoković je osam puta u karijeri imao zaostatak od dva seta i na kraju dobijao meč. Treći set je počeo sjajno, sa tri vezana gema, ali je Popirin uzvratio brejk, samo da bi Nole napravio još dva. Ponadali smo se tada svi, ali…

U četvrtom setu činilo se da sreća napušta Novaka, dok se Popirin baškario u njoj. Australijanac je neverovatnom preciznošću pogađao linije, izvodio je i pasing udarce koje inače retko kada uspeva da realizuje.

Popirin se gotovo neobjašnjivo izvlačio iz teških situacija. Uspeo je da napravi brejk i preuzme vođstvo od 3:2. Đoković je, s druge strane, propuštao prilike koje su mu se ukazivale.

Pri rezultatu 4:2 za Popirina, Australijanac je uspeo da sačuva svoj servis iako je Novak imao 15:40.

Obojica su tada grešila, ali rekosmo da je sreća bila na strani Alekseja. Napravio je rani brejk i poveo sa 3:2, onda je sigurno servirao, pa poveo i sa 5:2. Đoković je veliki borac, napravio je brejk, pa odbranio svoj servis, ali nije imao u sebi još jedno čudo.

Ovo je kraj i veliki šok za sve. Videćemo sada šta i kako dalje…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar