Izvor: 24 sedam
31.08.2024 u 07:55
0

SRPSKA LISTA UPUTILA ZAHTEV ZA HITAN SASTANAK: Hitan sastanak sa ambasadorima Kvinte, EU i Kfora

Elek je istakao da ovaj upad još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba sa KiM

Srpska lista uputila je zahtev za hitan sastanak ambasadorima zemalja Kvinte i EU, kao i predstavnicima Kfora na Kosovu i Metohiji, koji bi se održao danas, a povodom alarmantne situacije na severu Kosova i Metohije izazvane upadom specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u četiri opštine na severu KiM.

Srpska lista zahtev je uputila nakon vanredne konferencije za novinare, na kojoj je predsednik Srpske liste Zlatan Elek izjavio da je upad u zgrade Privremenih organa pokazao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi Srbe na severu KiM.

GUŽVA NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na Horgošu i Batrovcima čeka se i do tri sata

Elek je istakao da ovaj upad još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba sa KiM i ukazao da nije reč ni o kakvim paralelnim institucijama, kako predstavnici Prištine političari nazivaju institucije Republike Srbije na KiM.

– To su institucije Republike Srbije koje su okosnica za formiranje Zajednice srpskih opština po Briselskom sporazumu iz 2013. i 2015.godine. Ovim gestom danas Kurti je pokazao da ne želi ni institucije Republike Srbije, ni ZSO, a ujedno da ne želi ni Srbe na teritoriji Kosova i Metohije, naročito ne Srbe na severu Kosova i Metohije – naglasio je Elek.

Podsetimo, tzv. kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je, nakon upada policije u zgrade Privremenih organa sve četiri opštine na severu KiM, da oni više neće raditi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter