Izvor: Paraolimpiski komitet Srbije
31.08.2024 u 12:19
0

PARAOLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE STAO U ZAŠTITU ĐURIĆA: Velika nepravda u Parizu

Velika nepravda u Parizu!

Paraolimpijski komitet Srbije (PSK) oglasio se nakon što je Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja. Saopštenje prenosimo u celosti:

– Velika nepravda u Parizu!

Deset minuta iza ponoći stiglo je obaveštenje da je našem paraatletičaru Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja i da je diskvalifikovan.

U šturom saopštenju poslatom Whatsapp-om našem selektoru Jovanu Đukiću ne navode se razlozi diskvalifikacije, već se napominje da se radi o tehničkoj regulaciji.

Pozivajući se na pravilo R6.16.1, koje se odnosi na stolicu za bacanje (metalna stolica sa koje takmičar sedeći baca kuglu) ni u kratkom izveštaju, a ni nakon jutrošnjih sastanaka i uložene žalbe sa naše strane, ne pominje se tačan razlog, odnosno tačan problem stolice za bacanje.

Po pravilu svaka stolica se kontroliše i pregleda najkasnije 70 minuta pre bacanja, što se desilo i sa stolicom Nebojše Đuirića. Prilikom pregleda stolica je prošla kontrolu bez ikakvih primedbi i potvrđena je njena tehnička ispravnost, ujedno i dozvola da Nebojša može nastupati sa pregledanom opremom.

Pravilo nalaže da se u slučaju bilo kakve sumnje na ispravnost opreme dodeljuje žuti karton, što prilikom pregleda opreme našeg reprezentativca nije bio slučaj.

Važno je napomenuti da se istom stolicom koristio i na svetskom prvenstvu u Japanu ove godine gde je osvojio srebrnu medalju.

Delegacija Paraolimpijskog komiteta Srbije nalazi se od noćas u Technical Information Centre (TIC) gde na sastancima sa ovlašćenim službenicima pokušava da reši ovaj problem.

Važno je napomenuti da su neki mediji objavili netačne informacije o ovom slučaju – stoji u saopštenju PKS-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar