Izvor: Novosti
31.08.2024 u 12:39
0

NESTAŠICA OMILJENOG KEKSA NAKON POŽARA FABRIKE: Prvi put od 1967. kupci se suočavaju sa manjkom “Plazme“ na policama

Čuvene "plazme" nema dovoljno ili uopšte nema na rafovima. Ovo je prvi put od 1967. godine da se kupci suočavaju sa nestašicom keksa uz koji su odrastale generacije.

Problemi u proizvodnji, do kojih je došlo nakon požara koji je krajem juna izbio u fabrici „Bambi“ u Požarevcu, sada su vidljivi i u radnjama. Potrošače koji su navikli na „plazmu“ hvata blaga panika, a oni koji nisu ništa hteli da prepuste slučaju pokušali su da obezbede što više zaliha. Još nije poznato kada će biti moguće da se proizvodnja nastavi u punom kapacitetu.

– Mora da bude „plazme“ – kaže naša sagovornica. – Svako jutro pojedem pet komada uz čaj. Imam nekoliko pakovanja u zalihama, ali se bojim da ću ostati bez svog omiljenog keksa. Očekujem da će porodica da nađe gde ima da se kupi, a imam i unuku u Beogradu, pa će ga tamo, valjda, biti ako ga nema u Vranju. Čitateljka Ana M. (34) iz Beograda kaže da je ostala bez poslednjeg keksa, a da u prodavnicama koje je obišla nije uspela da ga nađe. – Na pusto ostrvo bih ponela samo jednu stvar, a to je „plazma“ – ističe Ana M. – Odmah posle posla nastaviću potragu za keksom.

Generalni direktor kompanije „Bambi“ Dragan Stajković ističe da traže optimalno rešenje kako bi se što pre vratili uobičajenom poslovanju i mole kupce i partnere za razumevanje. U rad je pušten proizvodni pogon koji nije bio zahvaćen požarom, a proizvodne linije koje su oštećene se uveliko saniraju i obnavljaju da bi proizvodnja mogla da se nastavi u punom kapacitetu. Najavljeno je i investiranje u izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike.

– „Bambi“ nastavlja da plasira svoje proizvode na tržište, ali dinamika proizvodnje biće prilagođena raspoloživim kapacitetima, i možemo očekivati da u određenom periodu „plazma“ i pojedini brendovi neće uvek biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima – kaže Stajković. – Radimo na prioritizaciji portfolija i u skladu sa kapacitetima proizvodnih linija, menjaće se i struktura portfolija, kao i dostupnost proizvoda.

U kompaniji „Bambi“ ističu da će uprkos novonastaloj situaciji sva radna mesta biti u potpunosti sigurna. – Agilnost i posvećenost zaposlenih ključni su u ovom izazovnom periodu, kako bismo našim vernim potrošačima nastavili da nudimo njihove omiljene brendove – ističe Stajković.

Zaposleni su ujedinjeni da pomognu u oporavku, pa im nije teško da privremeno rade i u proizvodnim pogonima u Paraćinu.

– Ja sam na poziciji pekača – kaže Jadranka Gajić. – Kad bude došao red na mene, naravno da ću da idem. Moramo da budemo solidarni u ovim teškim vremenima.

Kako podseća Stajković, kompanija „Bambi“ je pre pet godina postala deo „Koka-Kola HBC grupe“ i posebno im znači što u svemu ovome nisu sami.

– Uz ogromnu podršku i ekspertizu kolega iz grupe, mi investiramo u izgradnju, obnovu i proširenje kapaciteta, kao i pronalaženje načina da što pre nastavimo da proizvodimo sve naše proizvode punim kapacitetom – kaže Stajković. – Upravo zato ćemo u obnovu da uložimo još više od prvobitnog plana, u skladu sa najvišim mogućim standardima.

Proizvodnja „plazme“ u Požarevcu počela je 1967. godine, a ubrzo postaje najveći brend i šampion kvaliteta bivše Jugoslavije. Tvorac legendarnog keksa je prvi školovani jugoslovenski keksar Petar Tutavac, koji je preminuo u februaru 2022. godine. Ovaj proizvod je osmislio po uzoru na keks koji se proizvodio u jednoj fabrici u Milanu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter