Izvor: Kurir
31.08.2024 u 15:33
0

JA SAM ZA VTO BIO OD SAMOG POČETKA: Bivši predsednik pokušava da pridobije ženske glasove

Donald Tramp je obećao da će tretman vantelesne oplodnje (VTO) učiniti besplatnim za sve žene, te je kritikovao šestonedeljnu zabranu abortusa na Floridi, u posljednjem pokušaju da se rebrendira kao branilac reproduktivnih prava.

Govoreći na jednom od skupova u četvrtak, Tramp je rekao da će zahtevati od vlade ili osiguravajućih kompanija da pokriju sve troškove vantelesne oplodnje ako bude izabran za drugi mandat za predsednika u novembru.

IZBOLA NOŽEM 8 PUTNIKA U AUTOBUSU: U vozilu bilo preko 40 putnika u tom trenutku

Zato što želimo više beba, da to lepo kažem. Ali VTO tretmani su veoma skupi. Mnogim ljudima je veoma teško to priuštiti. Ali ja sam bio za VTO od samog početka”, rekao je Tramp svojim pristalicama u Potervilu u Mičigenu, ključnoj saveznoj državi na izborima.

 

Kandidat republikanaca nije precizirao kako će finansirati planove.

On je takođe rekao da će, ako bude ponovo izabran, omogućiti novim roditeljima da odbiju “velike troškove za novorođenčadi” od svojih poreza.

U intervjuu za NBC News, Tramp je poručio da je ograničenje od šest nedelja za abortus koje je potpisao republikanski guverner Floride Ron DeSantis “prekratko” i da bi ženama trebalo dati “više vremena”.

Čini se da je Tramp takođe sugerisao da će glasati za meru na Floridi kojom se garantuje pravo na pobačaj do fetalne održivosti, iako je savetnik kampanje kasnije rekao da bivši predsednik nije otkrio hoće li podržati tu meru.

Trampovi komentari dolaze dok on nastoji ublažiti imidž republikanaca o reproduktivnom pristupu, što se navodi kao prepreka za položaj stranke među ženama.

Kamala Haris, kandidatkinja Demokratske stranke, u više navrata je Trampa predstavljala kao pretnju pravima žena, uključujući pristup abortusu, kontroli rađanja i tretmanima za neplodnost.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar