Izvor: Kurir
31.08.2024 u 17:57
0

PALI ZBOG 18KG KOKAINA SA OZNAKOM KOJU JE KORISTIO RADOJE ZVICER: Uhapšeni saslušani u tužilaštvu, evo kako su se branili

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Nikola R. (41) i Milan R. (44) zbog sumnje da su neovlašćeno radi prodaje u stanovima na više lokacija držali ukupno skoro 18 kilograma opojne droge kokain i 89,01 gram opojne droge kanabis.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

NI MRAVA NIJE ZGAZIO: Porodica i prijatelji se oprostili od Dejana iz Kruševca

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoje osnovi sumnje da su Nikola R. i Milan R. 29. avgusta 2024. godine držali opojnu drogu kokain, upakovanu u pakete sa utisnutim oznakama „AMG“ i „AXA“ u stanovima na više lokacija u Beogradu.

U stanovima su pronađene i 4 elektronske vagice za precizno merenje, aparat za vakumiranje, kao i novac u iznosu od 21.000 dinara i 270 evra koji potiče od prodaje droge.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pozdravlja izuzetnu posvećenost poslu i čestita pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS Uprave kriminalističke policije Službe za borbu protiv droga na ovoj uspešno izvedenoj akciji u kojoj je zaplenjena opojna droga kokain namenjena daljoj prodaji i sticanju imovinske koristi, a osumnjičeni lišeni slobode.

Kako je ministar policije Ivica Dačić saopštio posle njihovog hapšenja, reč je o čistom kokainu.

– Policija je pretresom više stanova koje su koristili osumnjičeni na teritoriji Čukarice našla više od 18 kilograma kokaina, spakovanog u 17 paketa, kao i druge predmete koje su koristili za pripremanje kokaina za dalju prodaju. Reč je o originalnim pakovanjima čistog kokaina poreklom iz Južne Amerike koji se tokom pripreme za dalju prodaju meša sa drugim supstancama i na taj način se ova količina višestruko uvećava – saopštio je ministar.

– Na zaplenjenim pakovanjima „blog praha“ vide se oznake AMG, K. C. i AXA. – Operativni podaci, koji se još proveravaju, ukazuju da je kokain pripadao takozvanom balkanskom karatelu, koji se već sumnjiči za šverc preko sedam tona kokaina iz Južne Amerike – otkriva izvor.

U optužnici protiv ovog kartela, kojom su obuhvaćeni Miroslav Starčević, Zoran Jakšić koji je u zatvoru u Peruu, Pink panter Mladen Lazarević, kao jedan od organizatora šverca kokaina prekookeanskim brodovima, pominje se i odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar