Izvor: 24 sedam
01.09.2024 u 11:54
0

TRAMP ODGOVORIO KAMALI:Saradnja i slaganje sa Rusijom je dobra stvar

Predsednički kandidat je ponovio da se "ono što se sada dešava u odnosima s Rusijom ne bi dogodilo" da je i dalje na funkciji

Saradnja i „slaganje“ s Rusijom i Severnom Korejom su „dobra stvar“, poručio je bivši i potencijalno i budući američki predsednik Donald Tramp.

Govoreći na predizbornom skupu u Pensilvaniji, predsednički kandidat republikanaca pohvalio se svojim diplomatskim naporima u poboljšanju odnosa sa Severnom Korejom. Tramp se 2019. sastao sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u demilitarizovanoj zoni koja razdvaja dve Koreje, piše Russia Today.

 Slagao sam se s Kim Džong Unom iz Severne Koreje. Setite se da sam otišao tamo… prva osoba koja je ikada prešla (tamošnju granicu) iz ove zemlje – rekao je Tramp.

– Pogledali smo i njegove nuklearne sposobnosti. Veoma je značajno. Znate, slagati se je dobra stvar. To nije loša stvar – dodao je on.

Biti u dobrim odnosima s Moskvom takođe nije „loša stvar“, rekao je Tramp i oštro kritikovao sadašnju administraciju, tvrdeći da predsednik Džozef Bajden ima veoma nizak koeficijent inteligencije „a možda ga sada i nema“, jer je „potpuno izgubio razum“.

– Slagati se s Rusijom je dobro, nije loše. Zapamtite, slagati se sa ovim ljudima je pametno – rekao je Tramp.

Predsednički kandidat republikanaca ponovio je da se „ono što se sada dešava u odnosima s Rusijom ne bi dogodilo“ da je i dalje na funkciji.

Trampove izjave usledile su kao odgovor na optužbe njegove rivalke, potpredsednice SAD Kamale Haris koja ga je kritikovala zbog odnosa sa severnokorejskim liderom i poručila da se ona ne bi „družila s tiranima i diktatorima poput Kim Džong Una koji navijaju za Trampa“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar