Izvor: Kurir
02.09.2024 u 09:49
0

POSLEDNJE ZBOGOM: Počinje suđenje za smrt kadeta Vojske Srbije!

Boriću se za pravdu, jer jedan od svedoka želi da obori veštačenje koje je utvrdilo da je B. R. (44) bio potpuno pijan kada je kolima umrtio mog sina Nikolu, kaže kroz suze Nenad Grujić.

Nikola Grujić iz Čačka, dvadesetogodišnji kadet Vojske Srbije, doživeo je 9. jula 2022. godine saobraćajnu nesreću kada je vozač B. R. (44), vozeći pod dejstvom alkohola, kolima naleteo na mladog vojnika. Nikola je nedelju dana kasnije preminuo od zadobijenih povreda. Suđenje osumnjičenom za ovu saobraćajnu nesreću počelo je 4. juna, a glavni pretres biće održan 6. septembra i tada će B. R. izneti svoju odbranu!

ČOVEK UBIO ŽENU PA IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Tragedija u okolini Niša

Nikolin otac Nenad Grujić u potresnoj ispovesti kaže da neće odustati od pravde za smrt svog sina.

– Kao čoveka me boli što je optuženi na pripremnom ročištu izjavio da se ne oseća krivim, nije izjavio saučešće porodici žrtve, niti pokazao kajanje. Glavni pretres biće održan 6. septembra i tada bi osumnjičeni trebalo da iznese odbranu. Urađena su veštačenja i utvrđeno je da je vozač imao 2,62 promila alkohola u krvi u trenutku kad je udario mog Nikolu – kaže Nenad za Kurir.

Spasao devojku

On dodaje da, takođe, postoje snimci koje su napravile kamere sa obližnje benzinske pumpe.

– Na tim snimcima se vidi da Nikola nikako nije mogao da izbegne nesreću i da se nije kretao po kolovozu. Kad kažem da ću se boriti za pravdu, mislim na to što jedan od veštaka pokušava da obori veštačenje koje nje čisto i na osnovu kog je podignuta optužnica! Zato kažem, toliko dugujem Nikoli, dužan sam mu da dokažem da nema njegove krivice, da isteram pravdu!

Prema Nenadovim rečima, problematični su brzina kretanja koje se razlikuju, nivo alkohola u krvi i tačna lokacija na kojoj je Nikola stajao. Naime, B. R. koji je vozio „alfa romeo“ neprilagođenom brzinom i u stanju potpune alkoholisanosti, izgubio je 9. jula kontrolu nad automobilom kod benziske pumpe u Darvinovoj ulici na beogradskom Voždovcu, prvo je udario u znak „stop“, a onda u Nikolu.

– Mog sina odbacio je 11,7 metara i bukvalno ga izuo iz patika. Posle toga je pobegao sa lica mesta i sa suvozačem otišao u kafić koji se nalazi u prostorijama škole fudbala na Voždovcu – rekao je Nenad za Kurir.

Nikola je, kako smo i ranije pisali, u trenutku nesreće držao svoju devojku za ruku.

– Moj sin je verovatno na sekund video da je vozač izgubio kontrolu i instinktivno gurnuo nju kako bi je spasao i tako uspeo da je skloni, ali nije stigao da spasi i sebe. Bio je licem okrenut ka automobilu i u tom trenutku je gledao smrti u oči – ispričao je kroz suze Nenad.

Svi se nadali čudu

Sedam dana posle nesreće Nikola je još bio živ. Nenad kaže da se porodica nadala čudu, ali da je svima bilo jasno da Nikola ima male šanse da preživi.

– On je imao povrede glave, vrata, trupa, ruku i leve noge… Čak i da je počeo da se oporavlja, postojala je velika bojazan od sepse. U bolnicu je doveden klinički mrtav – kaže Nenad .

Dodaje da je najveći problem napravio hematom na mozgu, na produženoj moždini, odnosno čvoru života.

– Primio je moj Nikola mnogo krvi, ali ništa nije pomoglo. Preminuo je nedelju dana posle nesreće…

Mnogo voleo vojni poziv

Nenad ističe da je Nikola mnogo voleo vojni poziv, mahom što su mu otac i dede vojna lica, ali imao je i svoju želju.

– Nikola se zakleo i stalno je govorio kako će da brani svoju zemlju. Bio je jedan od najboljih, mnogo talentovan i dobar. Stalno je bio u svim aktivnostim, a na akademiji još stoji mural koji je on naslikao – kaže nam Nenad i dodaje da mu je mnogo krivo što je stradao od onih koje je želeo da zaštiti.

Poslednje zbogom

Nikola je sahranjen u rodnom Čačku 20. jula 2022, a njegov otac kaže da je ispraćaj bio jako emotivan za sve.

– Osim nas iz porodice, bliskih prijatelja i školskih drugara, na sahranu je došao i veliki broj Nikolinih kolega, kao i tadašnji ministar odbrane Nebojša Stefanović. Sve je bilo jako dirljivo. Svaka godišnjica njegove smrti se obeležava, ima mural s njegovim likom, bio je voljen, najbolji sin, prijatelj, momak – kaže Nenad.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter