Izvor: Alo
02.09.2024 u 12:23
0

POLJSKA PODIGLA AVIONE: Građani upozoreni

Nakon što je ruska vojska izvršila žestok udar po Ukrajini, a naročito glavnom gradu Kijevu, oglasili su se iz Poljske i poručili da iz predostrožnosti dižu borbene avione.

Kako su ranije naglasili iz Kijeva, protivvazdušna odbrana oborila je niz projektila koji su za konačni cilj imali glavni grad Ukrajine, a samo nekoliko sati nakon napada oglasile su se i vazdušne snage Poljske te su poslali upozorenje građanima.

„Napominjemo da u jugoistočnom delu zemlje može doći do povećanog nivoa buke zbog početka operacija poljskih i savezničkih aviona u našem vazadušnom prostoru“, naveli su.

Nakon toga, osvrnuli su se i na ruske napade.

„Sinoć je intenzivirana aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije na tlu Ukrajine. Poslednja tako povećana aktivnost ruske avijacije zabeležena je 27. augusta ove godine. Pokrenute su sve potrebne procedure kako bi se osigurala sigurnost poljskog vazdušnog prostora, a operativna komanda Oružanih snaga Poljske stalno prati situaciju“, naveli su.

Inače, ukrajinski zvaničnici naveli su kako je novi ruski udar bio kombinovan. Krstareće rakete (potencijalno Kh-101) najvjerovatnije su ispaljene oko tri sata ujutro iz strateških bombardera Tu-95MS iz Saratovske oblasti Ruske Federacije. Nakon složenih manevara te su rakete ušle u Kijev s juga.

Istovremeno s približavanjem krstarećih raketa glavnom gradu, neprijatelj je lansirao balističke rakete KN-24/Iskander-M iznad Kijeva i njegovih predgrađa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter