Izvor: 24sedam
02.09.2024 u 18:14
0

PUTIN O UKRAJINSKOM NAPADU: Provokacija Kijeva u Kurskoj oblasti

On je naveo da Rusija pravi velike korake u ključnim oblastima Donbasa i da će provokacija Kijeva neminovno propasti

Upad Ukrajine u rusku Kursku oblast nije uspeo da postigne svoj cilj da zaustavi napredovanje moskovskih snaga u Donbasu, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

RUSKI PREDSEDNIK VLADIMIR PUTIN IZJAVIO: Moji potomci tečno govore mandarinski, ali važan je i engleski

On je naveo da Rusija pravi velike korake u ključnim oblastima Donbasa, napredujući tempom koji nije viđen „dugo vremena“,

– Ruske oružane snage preuzimaju kontrolu nad teritorijama ne po 200, 300 metara odjednom, već po kvadratnim kilometrima – rekao je Putin.

Predsednik je dodao da će provokacija Kijeva u Kurskoj oblasti neminovno propasti i da će se Moskva „pozabaviti ukrajinskim banditima“ koji su ušli na rusku teritoriju sa ciljem da destabilizuju situaciju na granici.

Nakon toga, sugerisao je Putin, Kijev bi mogao da shvati da treba da reši konflikt pregovorima i ponovio da Moskva nikada nije odbila da vodi takve razgovore.

Međutim, predsednik je primetio da ukrajinsko rukovodstvo verovatno nije zainteresovano za okončanje borbi, s obzirom na to da će morati da održi nove predsedničke izbore čim se ukine vanredno stanje u zemlji.

– Sadašnje vlasti očigledno nisu spremne za ovo, imaju male šanse da budu ponovo izabrane – rekao je Putin.

– Zbog toga nisu zainteresovani da prekinu borbe, zato su pokušali da izvrše ovu provokaciju u Kurskoj oblasti, a ranije kada su istu operaciju pokušali da izvedu u Belgorodskoj oblasti.

– U međuvremenu, Rusija će nastaviti da štiti svoj narod u Donbasu, kao i „našu zajedničku budućnost, budućnost Rusije – rekao je predsednik, dodajući da Moskva „ne može dozvoliti da se odmah pored nas stvaraju neprijateljske strukture koje kuju agresivne planove protiv našu zemlju i stalno pokušavaju da destabilizuju Rusku Federaciju“.

Početkom prošlog meseca, Kijev je rasporedio hiljade vojnika u ruskoj Kurskoj oblasti, što je označilo svoj najveći prekogranični napad od početka sukoba 2022. Dok su ukrajinske snage u početku uspele da zauzmu neka pogranična područja, njihovo napredovanje je na kraju zaustavljeno, ruska odbrana Ministarstvo je saopštilo.

Prema poslednjim procenama Moskve, upad se pokazao skupim za kijevske snage, koje su od početka operacije 6. avgusta izgubile više od 7.800 vojnika, 75 tenkova i preko 500 oklopnih vozila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter