Izvor: 24sedam
02.09.2024 u 19:15
0

PREDSEDNIK SA ZVANIČNICIMA IZ CRNE GORE: Razgovaraju o pitanjima od obostranog interesa

Tema je bila i realizacija jednog integrisanog prelaza na postojećem putu u cilju olakšanja putnog i teretnog saobraćaja, naveo je Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Milunom Zogovićem, ministarkom saobraćaja Crne Gore Majom Vukićević, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Goranom Vesićem, generalnom direktorkom Infrastrukture železnice Srbije Jelenom Tanasković, direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem i predsednikom Demokratske narodne partije Crne Gore Milanom Kneževićem.

– Važan sastanak o brojnim pitanjima od interesa za Srbiju i Crni Goru, a posebno o rekonstrukciji pruge Beograd-Bar, kao projekta od zajedničkog interesa, koji će finansirati Evropska unija.

 

Razgovarali smo i o formiranju zajedničke komisije u cilju konkretizacije koraka u jednom od najopsežnijih, najtežih i najsloženijih graditeljskih poduhvata – izgradnji auto-puta E-763 koji će povezati Beograd sa Južnim Jadranom – napisao je Vučić na svom instagram nalogu buducnostsrbijeav.

– Ovaj projekat predstavlja jednu od najsnažnijih okosnica u regionalnom povezivanju, a njegova realizacija će dati moćan zamah razvoju ne samo privrede, turizma, trgovine, infrastrukture, već i jačanju odnosa između Srbije i Crne Gore, kao i svih naših suseda čiji će građani takođe imati ogromnu korist.

Tema je bila i realizacija jednog integrisanog prelaza na postojećem putu u cilju olakšanja putnog i teretnog saobraćaja, kao što smo već uradili na stanici Bijelo Polje kada je u pitanju železnički saobraćaj.

Zato ubrzano radimo, kako bi se ove, gotovo nestvarne vizije i snovi mnogih generacija, što pre ostvarili – zaključio je predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar