Izvor: Kurir
03.09.2024 u 10:40
0

PUTIN I KIM POTPISALI ODBRAMBENI PAKT: U Severnu Koreju stigla nova isporuka iz Rusije

Severnokorejski vođa Kim Džong Un primio je novu isporuku konja iz Rusije, objavio je britanski Tajms koji navodi da je to poslednji u nizu pokazatelja njegove sve veće bliskosti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Navodi se da su veterinarske vlasti Primorskog kraja na ruskom Dalekom istoku, koji je železnicom povezan sa Severnom Korejom, saopštile da su 24 konja poslata preko granice krajem prošlog meseca.

UKRAJINCIMA NI CRKVE NISU SVETE: Uznemirujuće fotografije (FOTO)

U pitanju je 19 pastuva i pet kobila rase Orlovski kasač, za koju se zna da je Kimova omiljena pasmina, a jednog takvog konja je on jahao i propagandnim fotografijama iz Severne Koreje.

Fotografije Kima kako jaše ruskog pastuva snimljene su 2019. na planini Pektu pok dubokom snegu.

Navodi se da je 30 belo-sivih konja ove rase i 2022. poslato u Pjongjang.

Tajms navodi da je Putin novu tranšu čistokrvnih Orlovskih kasača poklonio Kimu kao isplatu za atiljerijske granate koje je Rusija nabavila iz Severne Koreje.

Rojters je u junu ove godine, citirajući državnu agenciju KCNA iz Pjongjanga, objavio da je Kim Putinu poklonio par belih pasa severnokorejske rase Pungsan.

Potom je u avgustu Politiko izvestio da je Rusija poslala Severnoj Koreji 447 koza kako bi obezbedila mleko za decu u toj zemlji i pomogla joj da se izbori a nestašicom hrane.

Biznis insajder navodi da Putin i Kim sve više jačaju veze njihove dve zemlje, što izaziva zabrinutost i Kine i Zapada.

Podseća se da je u junu Putin boravio u Severnoj Koreji, što je bila prva poseta ruskog predsednika toj zemlji u poslednje 24 godine.

Tokom ove posete na visokom nivou Putin je sa Kimom potpisao odbrambeni pakt kojim su se Rusija i Severna Koreja obavezale da će štititi jedna drugu u slučaju napada.

U okviru sporazuma o partnerstvu Pjongjang se obavezao da će Moskvi obezbediti artuljerijske granate za rat koji Kremlj vodi u Ukrajini, dok bi zauzvrat dobila satelitsku tehnologiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter