Izvor: Kurir
03.09.2024 u 13:18
0

U MOJE VREME SKLAPALI SMO KALAŠNJIKOV ZA MINUT: Putin uveo novi predmet u škole

Početak nove školske godine u Rusiji tradicionalno se obeležavao tako što su deca učiteljicama donosila cveće. Ove godine, međutim, učenici su dobili nešto zauzvrat, ali ni približno nije lepo kao buket ruža. U pitanju je novi predmet - "Osnove bezbednosti i odbrane otadžbine", piše Sky News.

Đaci koji imaju 13 i više godina ubuduće će učiti o borbenim dronovima i pravilima vojne službe. Stariji će navodno učiti i kako se koristi kalašnjikov.

DEVOJČICA (13) U RAZREDU IZBOLA 2 VRŠNJAKA: Jake policijske snage na licu mesta

„Pozdravljam promene. Nikad ne znaš šta će te u životu zadesiti“, rekla je baka Ana iz Moskve, koja je svog unuka upravo dovela u školu.

I baka Olga je takođe oduševljena.

„Ovo je odlično, bez opšte vojne obuke naša deca nisu naša deca. U moje vreme sklapali smo kalašnjikov za minut. Mislim da deci ovo treba“, rekla je Olga.

Ukrajinske snage su pre skoro mesec dana prodrle u južne delove Rusije, podseća Sky News. Zbog toga su mnoge škole u regionu Kurska zatvorene, a učenici nastavu pohađaju onlajn.

To je bila tema koju je pokrenuo Putin tokom posete školi u sibirskoj republici Tuvi.

„Naša zemlja i oružane snage će učiniti sve da obezbede normalan život u ovim regionima i normalan život ove dece. Siguran sam da će se ovo dogoditi, nema sumnje“, rekao je ruski predsednik obraćajući se grupi učenika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar