Izvor: 24sedam
03.09.2024 u 19:10
0

U SPLITU KRVOLOČNI PAS NAPAO MALTEZERA: Vlasnik priveden, policija mu u stanu pronašla drogu!

U samom centru Splita pitbul bez povodca i bez brnjice ubio je 16-godišnjeg maltezera koji je bio na povodcu

Splitska policija identifikovala je i privela mladića (23) čiji je pitbul pre tri dana nasmrt izujedao maltezera na ulici.

U stanu mladića nalazio se i pas rase pitbul, kao i 4,69 grama marihuane i 5,2 grama hašiša.

– U sprovedenom postupku utvrđeno je da je 23-godišnji muškarac 30. avgusta 2024. godine na području Splita bez nadzora držao psa pasmine pitbul koji je napao i usmrtio psa pasmine maltezer – navodi se u saopštenju, prenosi Slobodna Dalmacija.

O incidentu je obaveštena Služba veterinarske inspekcije, koja je danas oduzela psa vlasniku.

Podsetimo, u samom centru Splita pitbul bez povodca i bez brnjice zaleteo se na 16-godišnjeg maltezera koji je bio na povodcu.

– Izašli smo oko 23 sata sa psima, ja imam štene maltezera, gospođa je imala svog. Ja taj deo nisam videla, ali rečeno mi je da su mladi momak i pitbul hodali prema gospođi i njenom psu kad je njegov pas 30-ak sekundi gledao u maltezera. Gospođa se okrenula na drugu stranu sa psom jer se nije osećala sigurno. U tom momentu se pitbul zaleteo na maltezera, uhvatio ga za vrat i nije puštao dok ga nije ubio – priseća se čitateljka 24sata.hr koja je svedočila mučnom događaju.

VATROGASCI GASE POŽAR U POLJANICAMA: Preti da ugrozi Pančićevu omoriku

Ona je dodala da su svi okupljeni pokušavali da se reše agresivnog psa.

– Pokušalo se granama, udarali su pitbula šakama, micali mu noge… ali nije hteo da pusti jadnog maltezera koji je sve vreme cvilio od bola. Momak koji je „šetao“ tog psa, pokušao je nekoliko puta da ga dozove imenom, kad je shvatio da ga ne sluša krenuo je da beži, a nešto kasnije je pitbul krenuo za njim – ispričala je čitateljka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter