Izvor: alo
04.09.2024 u 17:21
0

NEMAČKA ODBILA ULAZAK ŽENAMA IZ SRBIJE I BIH: Neočekivani razlozi

Odbijen ulazak srpskoj državljanki i državljanki Bosne i Hercegovine u Nemačku

Ženi iz Srbije granična policija u Nemačkoj odbila je ulazak na aerodrom u Memingenu. Takođe, istog dana, odbijen je ulazak i jednog državljanki Bosne i Hercegovine.

Dve žene nisu mogle da uđu u Nemačku, kako je izvestila policija, a razlozi su bili različiti.

Prva žena, 52-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, nije mogla da dokaže da ima dovoljno novca za boravak u zemlji, a uz to je dala nelogične izjave kada su je granični policajci ispitivali o razlogu dolaska. Zbog toga joj je ulazak u Nemačku bio odbijen.

Slična situacija dogodila se i 51-godišnjoj srpskoj državljanki, koja je već prekršila dozvoljeni boravak u šengenskom prostoru od tri meseca za tri dana.

Srpkinji takođe nije bio dozvoljen ulazak ali je i pokrenut kazneni postupak zbog neovlašćenog ulaska u zemlju, pišu nemački mediji.

Inače, aerodrom Memingen, poznat i kao aerodrom Allgäu, najmanji je komercijalni aerodrom u Bavarskoj i treći  po veličini nakon Minhena i Ninberga, piše all-in.de, prenosi večernji.hr.

U 2023. godini aerodrom je zabeležio rekordnih 2,8 miliona putnika. Pri nego što je postao civilni aerodrom 2004. godine, služio je kao vojna baza.

Nakon Drugog svetskog rata aerodrom je korišten za vojne svrhe gotovo 50 godina, sve dok nije zatvoren i prenamenjen za civilne letove.

Prvi letovi su krenuli sa saobraćanjem 2007. godine, a 2008. godine je preimenovana u aerodrom Memingen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter