Izvor: Alo
05.09.2024 u 10:37
0

POENTA JE BILA DA SE OBEZBEDI POMOĆ KIJEVU: Bela kuća više nije toliko zabrinuta zbog pretnje Trampovog povratka u Belu kuću

Rasuća popularnost Kamale Haris sprečava pomoć Kijevu...

Rastuća popularnost predsedničke kandidatkinje SAD Kamale Haris ometa odobravanje pomoći Ukrajini od 50 milijardi dolara.

KREMLJ NE VIDI USLOVE ZA MIROVNE PREGOVORE SA UKRAJINOM: Hitno se oglasio zvanični Kremlj

– Poenta je bila da se obezbedi da Kijev dobije pomoć čak i s obzirom na Trampov stav, ali sada je situacija sa Kamalom Haris drugačija – rekao je jedan evropski zvaničnik, želeći da ostane anoniman.

Napominje se da Bela kuća više nije toliko zabrinuta zbog pretnje Trampovog povratka u Belu kuću i da sada ne žuri da pregovara sa EU o korišćenju zamrznutih ruskih sredstava za pomoć Ukrajini.

Zemlje G7 su se u junu složile oko pomoći podržanog prihodima od imovine, ali su se EU i SAD razišle oko detalja. Dakle, pošto je ogromna većina ovih sredstava uskladištena u Evropi, Vašington traži garancije Brisela da će ona ostati neprikosnovena sve dok Moskva ne plati „reparacije Kijevu“.

Brisel se po ovom pitanju ne slaže, navodi se u članku.

Teoretski, Evropska unija bi Kijevu mogla da obezbedi kredit bez čekanja na svoje saveznike iz G7, ali Evropska centralna banka strahuje da je to optrećeno opasnim finansijskim rizicima.

U junu je italijanska premijerka Đorđa Meloni rekla da su zemlje G7 postigle sporazum da Ukrajini daju zajam od 50 milijardi dolara obezbeđen prihodima od zamrznute ruske imovine.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je ovu odluku još jednom krađom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter