Izvor: kurir
06.09.2024 u 10:03
0

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA GRANIČNOM PRELAZU KARAKAJ: Ekonomski napredak je suština bezbednosti zemlje

Ekonomski napredak je suština bezbednosti zemlje, Investicije u RS biće samo veće

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas obilazak Podrinja.

On je, podsetimo, prethodno obišao đake u školi u Brezjaku, odneo im je uštipke i najavio da će poslati četiri interaktivne table za Brezjak, Nedeljice i Korenitu.

Obilazak radova na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj

Predsednik je najavio da će u školi u Koreniti biti izgrađena fiskulturna sala.

– Sada ćemo u Koreniti da izradimo salu, u Brezjak donosimo interaktivne table i tablete, da uredimo spoljni toalet, to ćemo sve da uradimo već od sledeće nedelje. Da se za Korenitu brzo projektuje sala. Deca su vredna, tu veliki novac trošimo na prevoz ali to su nam inače problemi, kad vidite koliko novca potrošimo za prevoz đaka, profesora… Poslušao sam svoje političke protivnike, odneo sam deci nešto, nisu bile palačinke nego uštipci – rekao je predsednik.

On se raspitao šta je bio problem na mostu koji se renovira i dobio odgovor da nije bilo armature.

– Mi sad radimo Šabac – Loznica 54 kilometara koji otvaramo 15. decembra, odmah nakon toga brza saobraćajnica Loznica – Mali Zvornik to je 21 kilometar. To otvara Podrinje, ka Bajnoj Bašti i Zvorniku – istakao je Vučić.

Dodao je i da će tih 21 kilometar kostati više od 200 miliona, 300 miliona sa mostovima.

– Poslednjih godina smo izgradili više veza i mostova nego prethodnih 100, 200 godina. Sremska Rača most, uskoro se otvara, Bratulju smo izgradili, ovaj obnavljamo – rekao je predsednik Vučić.

Dodik se zahvalio Vučiću i Srbiji na ulaganju i poboljšanju stadnarda i uslova.

– I mi rekonstruišemo puteve između Zvornika, Sokocu… Da bitno poboljšamo saobraćaj. Najbolje govori statistika, a to je da na ovom mostu, pre zatvaranja, 150 kamiona prošlo u oba pravca – rekao je Dodik.

– Investicije u RS će biti samo veće, oko 4 miliona evra samo ovaj most, 3,5 za sada. Računajte do 4 miliona evra samo ovaj most. Ako budemo gradili novi neće biti izspod 70, 80 miliona evra

O naslovnoj strani Danasa: „Vučić skreće pažnju da pokrije neprijatne teme“

– Problem je što ne razumeju ništa, da je suština mog političkog delovanja da se hvatam u koštac sa teškim temama. Svi oni koji su bežali i poturali druge uvek bi gubili. Nisam nikada pobegao, ni od teme KiM, ni od teme NATO, ne NATo, ni od teme poplava, korona, nisam pobegao, nisam pobegao ni od teme litijum. Uvek sam bio u srcu problema da sa narodom i građanima rešavam probleme. Srećan sam jer nemam pojma šta je na toj naslovnoj strani, nisam ni čitao. Moje je da radim posao za građane Srbije, a njihovo da pišu šta hoće. Sutra ćemo da imamo najvažniji razgovor ovde, sutra ćemo da iammo ljude koji su protiv, koji su za radunik, neke iz inostranstva, pa da se suočimo razgovorom, a ne sekirama, motkama. Ljudi će u ovoj zemlji razgovorom da rešavaju probleme. Nikada oni to neće razumeti jer polaze od sebe.

O izjavi Rota

– Nisam ja tu da polažem račune Rotu, kada bih slušao Rota Kosovo bi odavno bilo nezavnisno i član UN. Kada bih slušao Srbija ne bi postojala ekonomski, Republika Srpska odavno ne bi postojala. Jedni se ljute na jedno, drugi na da drugo. Imao sam dobar razgovor sa Šolcom, a porediti Rota i Šolca nema smisla. Dobro je za Rota što prestaje da se bavi poltiikom jer je bio neuspešan, a politikom nije bilo ni vredno što se bavio – rekao je Vučić.

O pozivu Putina

Predsednik je komentarisao i navode pojedinih medija da je odbio poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da učestvuje na samitu BRIKS.

– Video sam više naslova, neki su rekli da sma odbio, neki da sam prihvatio. Rekao sam videćemo i da postoje unapred zakazane posete, i opet sam rekao videćemo. nema sumnje da je stigao važan poziv, kao što imamo i ranije zakazane važne posete. Niti želim šta da odbijam, niti šta da prihvatam. Video sam i Rotovu izjavu i mnoge druge. Ponosan sam što Srbija vodi nezavisnu politiku i što niko ne može da mi određuje sa kim ću da se viđam.

– Odluku ćemo doneti 10. ili 15. oktobra. Nema sumnje da je važan poziv stigao, kao što imamo veoma važne ranije zakazane posete – rekao je on.

Kaže da je suština u tome da Srbija vodi nezavisnu politiku i da niko drugi neće da mu određuje gde će, kad, kako i sa kim da se viđa.

– Oni gledaju i slušaju programe i na društvenim mrežama prate samo ono što njihovi istomišljenici govore. Sam sam danas tamo ušao i šta? Ne razumem? Da mi određuju gde smem da idem u svojoj zemlji. Oni će lepo da dođu u Beograd da imaju protest, a ja ne mogu da obiđem decu. Kad ću da izađem u grad? Sinoć sam, evo večeras ću. Arapske ambasadore vodim u restoran, posle toga da sve koji rade ovde vodim u kafić. Ne razumem šta pričaju, ovde sam dobio 67 odsto glasova. Kako ti smeš da ideš? Pitaću sledeći put za dozvolu

– Ekonomski napredak je suština bezbenosti jedne zemlje. Pre kraja godine ćemo otvoriti do Požege, i sa Munjinim brdom do maja sledeće godine. Završićemo i Čačak – Kraljevo, a do Vrnjačke Banje preko Trstenika ćemo ići najmodernijim auto-putem. To su velike promene u Srbiji, to su stvari koje su važne“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike, Vučić će od 9 sati obilaziti radove na graničnom prelazu Karakaj

Radove na rekonstrukciji mosta u Malom Zvorniku, a potom i destileriju u Bajinoj Bašti Vučić će obići zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa njima je i ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Za 11.40 predviđen je obilazak destilerije TIM u selu Pilica kod Bajine Bašte, nakon čega je u 13.30 zakazan razgovor sa ribolovcima i ručak u Malom Zvorniku.

Vučić će se sastati i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom, a početak sastanka najavljen je za 16:30, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Program posete:

09:00 – Obilazak radova na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj

11:40 – Obilazak destilerije TIM

13:30 – Razgovor sa ribolovcima i ručak u Malom Zvorniku

16:30 – Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter