Izvor: 24sedam
06.09.2024 u 16:40
0

OSUĐENI DILERI DROGE: Dobili ukupno 67 godina

Vinko Rakonjac osuđen na najveću kaznu od 12 godina

Članovi devetočlane grupe osuđeni su pravosnažno na ukupno 67 godina zatvora zbog trgovine heroinom u Srbiji, Sloveniji, Holandiji, Turskoj, Austriji i Dominikanskoj Republici. Najveća kazna iznosi 12 godina zatvora, a najmanja tri.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Specijalnog suda iz juna prošle godine i osudio Vinka Rakonjca na 12 godina, Vladimira Boškovića i Zorana Janjuševića na po osam, Dejana Nedovića, Dejana Avramovića i Envera Selmovića na po sedam i po, Dragana Tomića i Vladimira Lakića na po sedam i Miroljuba Jovanović na tri.

„Kašikara“ za snaju

Na izlog restorana u Vojvode Stepe u Beogradu, čija je vlasnica N. M. snaja Vinka Rakonjca, u decembru 2023. je bačena bomba „kašikara“. U prvi mah, sumnjalo se da je bombaški napad na ekskluzivni lokal mogao da bude povezan sa poslovima oko droge.

Istom presudom okrivljenima je izrečena mera oduzimanja više od kilogram heroina.

Ova kriminalna grupa se tereti da je od 2011. do 2012. godine prenela oko 11 kilograma heroina iz Turske, preko Slovenije u Holandiju i Dominikansku Republiku.

Vinko Rakonjac bio je u pritvoru od 22. septembra 2012. godine pa do 4. februara 2016. kada mu je ukinut.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter