Izvor: Kurir
07.09.2024 u 17:35
0

UKRAJINSKA STRANA JE MISLILA DA ĆE PROĆI NEKAŽNJENO: Amerika ima razloge i iskustvo potrebno za uklanjanje predsednika

Zvaničnici američke vlade su, posle napada ruskih snaga na centar za obuku ukrajinske vojske u Poltavi, nezadovoljni neadekvatnom politikom režima Volodimira Zelenskog kojeg bi Vašington mogao da ukloni sa funkcije, rekao je američki političi analitičar Džekson Hinkl.

Prema rečima Hinkla, SAD imaju razloge, a i iskustvo neophodno za uklanjanje Zelenskog.

U PLANU JE SASTANAK SA PUTINOM: Lider moćnog ruskog saveznika stiže na samit u Kazanju

Ukrajinska strana je verovala da može da prođe nekažnjeno, ali je Rusija, odgovarajući na napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast i prelaženje njenih crvenih linija tako što je pogodila centar za obuku u Poltavi, objasnio je Hinkl.

 

„Siguran sam da u američkom Ministarstvu odbrane ima mnogo ljudi koji su nezadovoljni kursom Ukrajine i koji bi bilo srećni da vide njegov odlazak“, rekao je američki novinar.

Ukrajinske vlasti rade „lude stvari“ koje mogu da imaju loše posledice u budućnosti, ocenio je on.

Ruske trupe početkom nedelje izvele visokoprecizan udar na centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u Poltavi, gde su, pod rukovodstvom stranih instruktora, obučavani vezisti i specijalisti za elektronsko ratovanje, kao i operateri bespilotnih letelica koji su izvodili udare na civilne ciljeve na teritoriji Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina je tom prilikom izgubila oko 500 specijalista među kojima su bili i plaćenici sa Zapada, otkrio je visoki vojni izvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter