Izvor: b92
07.09.2024 u 18:33
0

Pobeda Partizana uz dramu i produžetak – Dejvis rešio meč

Košarkaši Partizana savladali su italijansku Dertonu (Tortona) rezultatom 96:94 posle produžetka u prijateljskoj utakmici na turniru na Siciliji.

Bila je ovo treća provera za tim Željka Obradovića od početka priprema, i prva koju je video širi auditorijum nakon dva meča zatvorenog tipa sa Igokeom i Jenisejom.

Crno-beli su slavili u dodatnom vremenu, a pobedonosne poene postigao je Brendon Dejvis desetak sekundi pre kraja.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Karlik Džons sa 21 poenom. Tajrik Džons je bio drugi strelac tima sa 19 poena, verovatno bi imao i bolji bilans ali je izašao zbog povrede zadnje lože, dok je veliki doprinos trijumfu dao i Sterling Braun sa 13 poena.

Kod domaćih izuzetno šutersko izdanje imao je Tomazo Baldaso koji je „uništavao“ Partizan trojkama, na kraju ih je postigao šest, ukupno 21 poen.

Amerikanac Tomas Kuse utakmicu je završio sa 14 poena, a gorostasni Ismael Kamagate stao je na 15 poena (13 imao već u prvom poluvremenu).

Pogledajte kako su Italijani, preko Vimsa, u poslednjim sekundama regularnog vremena izborili produžetak, nedugo pošto je Nilikina pogodio za tri na rugoj strani.

 

20:41

45′ Dejvis za pobedu!

Pogađa Dejvis, Partizan ponovo ima vođstvo, Dertona posed i napad za pobedu koji, ipak, Goren nije iskoristio, šut u poslednjoj sekundi nije bio precizan i crno-beli su, na kraju, uspeli da trijumfuju u ovom više nego uzbudjivoj utakmici.

Partizan – Dertona 96:94.

20:35

43′ Prvo vođstvo Dertone od 1/4

Tomi Kuse je pogodio za tri, doneo domaćem timu prvo vođstvo još od prve deonice. Poen prednosti za Dertonu (92:91). Kratko je trajala ta prednost, jer je Braun na drugoj strani pogodio, uz prekršaj. Pogađa i dodatno bacanje (94:92).

Kuse nastavlja svoju seriju – novi egal na snazi (94:94).

20:31

42′ Sreća za Partizan

Tri šuta u jednom napadu imali su domaći, sva tri su promašili, na sreću igrača Partizana koji su prilično statično ispratili kretnju igrača rivala.

U narednoj akciji Karlik Džons prolazi pored Bilige, poentira, za novo vođstvo Beorađana (91:89).

20:28

41′ Serija penala

Dejvis, koji ima četiri lične greške, bio je mirne ruke na liniji penala. Na drugoj strani sa iste pozicije pogađa Vims. Biće još slobodnih bacanja. Sada za Brauna. Ni njemu ne drhti ruka – 2/2. Vodi Partizan 89:87.

20:25

Kraj regularnog dela – nerešeno je!

Propustio je Partizan veliku priliku da reši utakmicu (imao +14), loše su ipak crno-beli odigrali sam finiš, a domaći neverovatnim rafalom trojki istopili razliku, potom hicem Vimsa tri desetinke pre kraja izborili produžetak.

20:19

40′ Nilikina, pa Vims – kakav meč!

Koliko važan poen Francuza, za vođstvo Partizana 85:82 pred sam kraj utakmice. Domaći prethodno nisu iskoristili svoj napad, lopta je bila na obruču ali je izašla. Sreća za Partizan. Nilikina potom donosi olakšanje.

Poslednji napad Dertone onosi poptunu dramu – Vims je prvo promašio, a onda nakon novog poseda za domaće, i pogodio trojku. Egal je na tri desetinke pre kraja – 85:85.

20:15

39′ Dertona izjednačila, povreda Džonsa

Uhvatio se za zadnju ložu Tajrik Džons, odmah je krenuo ka klupi. Prethodno, igrači Dertone promašili su dva vezana šuta za tri, Baldsu se konačno pomerio nišan. Promašio je otvorenu trojku na drugoj strani i Lundberg. Ne koristi Partizan ni naredni napad.

Trojka Strautiša – nerešeno je 82:82!

20:12

37′ Neverovatni Baldaso!

Šesta trojka Tomaza Baldasa koji se pretvorio u Stefa Karija, pogodio je sada šut van balansa, za prilazak na samo poen razlike 78:77.

Pokuševski pogađa 2/2 sa penala.

Kamagate posle dugo vremena pogađa, vraća Dertonu na poen razlike.

20:07

37′ Karlik Džons „poništio“ Baldasa

Novu, petu trojku pogodio je Baldaso – za prilazak Dertoen na samo tri poena minusa (74:71). Sjajno šutersko izdanje ovog košarkaša. Odgovor je stigao preko Karliak Džonsa, u pravi čas. Njegova serija 4:0 i nvoi rezultatski beg Partizana (78:71).

20:05

35′ Baldaso za Brigu Partizana

Sjajan je šuter Tomazo Baldaso, već četrvta nejgova trojka, ovom je primakao Dertonu na samo šest poena zaostatka. Obradović je momentalno zatražio tajm-aut kako bi konsolidovao ekipu koja u ovim momentima ne deluje najbolje.

20:03

33′ Strašna rampa Koprivice

Delovalo je da kasni centar Partizana ali je ipak stigao da udari efektnu rampu Biligi. Na druoj strani Nilikina poentira sa penala. U međuvremenu Arijan Lakić beleži prve minute danas. Dertona spušta minus na jednocifrenu razliku.

20:01

Silovito kucanje Džonsa

 

19:58

32′ Rutina Karlika Džonsa

Sa mnogo rutine Karlik Džons dolazi do poena, protrčao je kroz reket pored svojih čuvara i poentirao. Uzvraća snažni Biliga na drugoj strani. I dalje +10 za Partizan. Pokuševski menja Bongu.

19:52

30′ Trojka Bonge

Prva trojka nemačkog reprezentativca, šesti poen danas za njega. Veliki doprinos daje Bonga u odbrani od početka. Uzvraća sjajni Baldaso, nova njegova trojka, vezao je devet poena u poslednja dva minuta.

Kraj treće deonice, Partizan ulazi u psolednji period sa vođstvomn od 68:58.

19:47

28′ Serija Italijana 6:0

Pravi je Tomazo Baldaso, pogađa trojku, pa potom i tri od četiri penala, za prilazak Italijana na 55:63. Partizan kao da je izgubio onaj ritam koji je imao do maločas. Potrebno je da prekine seriju domaćeg tima.

19:39

26′ Partizan ide na +12

Nakić, pre njega Korpivica, uz njih Braun, udarna su napadačka trojka Partizana u trećoj deonici. Prednost raste iz minuta u minut, tečne i precizne akciej se nižu. U međuvremenu u igri je ponovo Tarjrik Džons, koji odmah donosi atrakciju – zakucava u kontrii za najveće vođstvo Partizana danas 61:49.

19:32

24′ Sjajna sekvenca Brauna

Sterling Braun budi Partizan, najpre poenima potom i asistencijom za Nakića. Partizanova mini-serija 4:0 i prelazak u novo vođstvo. Ne posustaje Braun – novi njegov nalet i efektno zakucavanje (52:46). Razigrao se.

Tajm-aut zove trener Dertone posle Partizanovog juriša.

19:28

22′ Nerešeno

Serija Dertone 5:0, uz pogođenu trojku kojom su domaći poravnali rezultat posle dugo vremena (46:46). Strautiš je imao potom šut za vođstvo, nije pogodio. Na drugoj strani samo dva poena Partizana u nastavku. Nekoliko neiskorišćenih napada crno-belih.

19:12

Poluvreme

Trojkom, šestom danas, domaći ne puštaju Partizan da serezultatski odlepi. Na odmor se ide vođstvom Beograđana 44:41. Najefikasniji kod crno-belih su Tajrik i Karlik Džons sa po 11 poena, kod Dertone je to Kamagate sa 13 poena.

19:06

20′ Karlik Džons nastavlja gde je stao

Novi poeni Džonsa, tek što je ušao u iru, 11 ukupno za njega danas. Kamagate na drugoj strani najefikasniji sa 13. Ne posustaju ni igrači Dertone, iznudili su prekršaj pri šutu za tri poena, dolaze do poena sa penala (42:38).

19:03

19′ Četvrti faul Dejvisa

Neoprezan je Dejvis, već je na četiri faula pa ga Obradović šalje na klupu. A Tajrik Džons nastavlja dominaciju, njegovi novi poeni. Domaći sa druge strane žive od šuteva za tri poena, pet su ih ubacili do sada, otuda rezultatski sve vreme prate crno-ebel .

Partizan vodi 40:35.

19:00

17′ Tajrik Džons se budi

Dva vezana napada Partizana rešio je Tajrik Džons poenima, u oba slučaja bio je i fauliran. Teško bilo ko osim Kamagatea može protiv Džonsa. Otuda trener domaćih vraća Francuza u igru. Postigao ej 13 poena centar Dertone, na pozajnici iz Armanija.

18:56

16′ Trojka Pokuševskog

Uzvratio je povremeni srpski reprezentativac, mirna ruka za 28:21. Pogađaju i igrači Drtone, potom Pokuševski ne uzvraća. Obradović zove na predah.

Tajrik Džons se budi, njegovi poeni uz prekršaj. Domaći uzvraćaju – trojkom (31:26).

18:53

15′ Kamagate dominira!

Dominantan je centar Dertoen do sada, ponovo je autoritativno zakucao, naterao Koprivicu da napravi treći prekršaj. Kamagate potom pogađa i dodatno bacanje. Sjajna partija 211 cm visokog Francuza.

18:48

14′ Efektno na obe strane

Karlik Džons nastavlja da se poigrava sa odbranom rivala, nova solo akcija, i to pred iste napada, i polaganje pleja Partizana. Devet poena za njega danas. Uzvraća snažni Kamagate koji je prikucao loptu u obruč Partizana. Daleko najbolji kod Dertone Kamagate.

18:46

12′ Trojka Marinkovića

Prva za njega, prva za Partizan danas. Perfektno je išla lopta od ruke do ruke. Džons, Pokuševski, Nilikina, Marinković. Savršena akcija, najlepša na utakmici. Kapiten je nepogrešiv iz kornera (19:16).

18:41

10′ Pečat od Džonsa

Karlik Džons je daleko najbolji akter utakmice do sada, sedam poena za njega, najefikasniji je u oba tabora. Mirne ruke bio je pri šutu koji je Partizanu doneo poslednje poene u prvoj četvrtini (16:11).

18:35

9′ Tajrik u kontra ritmu, Karlik sjajan

Ne snalazi se Tajrik Džons u prvoj četvrtini, sada pravi prekršaj u napadu. I dalej samo na poenima sa penala snažni krilni centar.

Italijani pogađaju trojku (12:11).

Obradović je na teren poslao Pokuševskog i kapitena Vanju Marinkovića. Karlik Džosn je iznudio prekršaj. Ubacio je oba uta sa linije penala (14:11). Džons najefikasniji sa pet poena.

18:31

8′ Sjajni Karlik Džons

Majstorski potez plejmejkera Partizana pod košem, uspeo je da pogodi uz prekršaj igrača Dertone, imaće i dodatno bacanje. Pokazao je u ovoj situaciji svo svoje umeće Džons.

18:29

7′ Džons i Nilikina na terenu

Reprezentativac Južnog Sudana je na terenu, u međuvremenu Džons pogađa oba penala i Partizan je preuzeo vođstvo (9:8).

U igri je i Frenk Nilikina.

18:25

5′ Rani problemi za Dejvisa

Već dve lične za centra Partizana Brendon Dejvis. Menja ga Tajrik Džons. Italijanski sastav u međuvremenu prelazi u vođstvo (8:7).

18:20

3′ Upisao se i Lundberg

Serija Partizana 6:0, prve poene pogađa i plejmejker Ife Lundberg. Severini na druoj strani uzvraća trojkom. Dinamična utakmica, uejdnačena na samom početku.

Partizan vodi 8:6.

18:18

Petorka Partizana

Partizan je počeo meč sa petorkom Lundberg, Braun, Nakić, Dejvis, Bonga. Dertona je povela 3:0.

Prve poene crno-belima donosi Bonga iz ofanzivnog skoka, prethodno je Braun ispalio tešku trojku i promašio.

18:15

Vims prva violina Dertone

Amerikanac Kajl Vims je predvodnik današnejg rivala Partizana. Vims je prethodne četiri sezone nosio dres evroligaša Virtusa.

17:32

Zagrevanje za teže izazove

Po povratku kući Partizan će najpre ugostiti AEK i Pariz, dok će generalnu probu imati u Atini, protiv prvaka Evrope Panatinaikosa, 21. septembra, pred, kako se očekuje, 30.000 navijača na otvorenom stadionu.

17:30

Partizan nekompletan

Na Siciliju nije krenuo Duejn Vašington, koji je ostao u Beogradu jer je postao otac, a u srpskoj prestonici su ostali i dvojica najmlađih prvotimaca: Aleksa Dimitrijević i Mitar Bošnjaković, kao i povređeni Ajzea Majk.

Kapiten Vanja Marinković i trener Željko Obradović priključiće se ekipi u Italiji iz Zagreba gde su bili deo utakmice u čast Dražena Petrovića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar