Izvor: Kurir
07.09.2024 u 20:31
0

OTVORENO SU PRIČALI DA SE NE VOLE: Majka sa ćerkama tukla devera do smrti

Milanka I.(74) i njene dve ćerke Anđelka (45) i Biljana (46) terete se da su u maju prošle godine pesnicama tukle, a potom zadavile devera, odnosno strica Vasu Ilića (73) na tavanu porodične kuće. One su na suđenju u Višem sudu u Smederevu negirale krivicu za zločin koji im se stavlja na teret.

Pa da podsetimo, porodična svađa dogodila se 23. maja prošle godine na tavanu kuće, gde su se prvo verbalno, a zatim i fizički saokrivljene obračunale sa žrtvom. Majci i njenim ćerkama na teret se stavlja da su izvršile krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, a Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu u novembru 2023. godine.

ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Sva trojica nasilnika ostaju iza rešetaka

– Okrivljenoj majci i ćerkama sudi se u Višem sudu u Smederevu gde su na pripremnom ročištu koje je bilo 13. juna, negirale izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret – kaže Kurirov sagovornik i dodaje da svaka od okrivljenih ima svog advokata.

– Glavni pretres je bio 24. jula gde okrivljene Milanka, Anđelka i Biljana nisu iznosile odbranu, ali je saslušano šest svedoka koji su dali svoja neposredna saznanja kako je došlo do zločina – kaže izvor.

Kako objašnjava Kurirov izvor, sledeće ročište zakazano je za 9. oktobar kada bi trebalo da se ispitaju i ostali svedoci, a očekuje se i da će se okrivljene izneti odbranu.

– Inače, okrivljenima je ukinut pritvor 18. jula kada je Apelacioni sud u Beogradu preinačio odluku o pritvoru koju je predložilo tužilaštvo i smederevski sud. Na ovu odluku beogradskog suda nema prava žalbe –

Porodica je godinama unazad imala je sukob oko imovine, tačnije oko kuće u kojoj je došlo do zločina. Naime, majka i ćerke su boravile u njoj, dok je žrtva decenijama živela u inostranstvu. Sukob je nastao onog trenutka kada je Vasa Ilić odlučio da se vrati kako bi u Smederevu preživeo penzionerske dane.

– Sukob je tog dana eskalirao na tavanu kuće kada su, kako se sumnja, okrivljene planirano napale Vasu. Uputile su mu jezive reči, pretile su mu, a onda su sve tri, navodno, počele da ga tuku rukama. Zverski su ga pesničile po glavi i telu i nisu ga štedele – pisali smo ranije:

– Pošto su bile same sa žrtvom, nije poznato koja od okrivljenih je zadala kobne udarce, a zatim i koja od njih ga je udavila rukama. Obdukcija je utvrdila da je nesrećni čovek imao brojne povrede po glavi i telu, ali da je preminuo usled davljenja. Čovek je u tom komešanju, guranju, davljenju u jednom trenutku samo pao na pod. Okrivljene su se tada uznemirile, ali nisu pobegle već su navodno pozvale Hitnu pomoć.

IZNELI SU VASU U CRNOJ KESI

Komšije ove porodice ranije su za Kurir ispričali, da su tog dana videli policiju ispred kuće Ilića.

– Znali smo da su Milanka i Vasa godinama u sukobu oko te porodične kuće, koja je dupla i ima dva odvojena ulaza. Nikako se nisu slagali i otvoreno su pričali da se ne vole – rekli su ranije meštani za Kurir i dodali:

– Sve je ukazivalo na to da će u jednom trenutku sukob eskalirati, a do toga je nažalost i došlo. Izneli su Vasu u crnoj kesi videli smo ga, a sve tri su sa lisicama na rukama odvezene u pritvor. Eto, svojim neslaganjem su ugasili kuću, oko koje su se toliko svađali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter