Izvor: 24SEDAM
08.09.2024 u 17:10
0

PRIRODNI ELIKSIR OD SUVIH SMOKAVA I MASLINOVOG ULJA: Lek za jačanje imuniteta i čišćenje tela od otrova

Jednostavan za pripremu, ali i izuzetno koristan za zdravlje

Suve smokve i maslinovo ulje nisu samo ukusna kombinacija, već moćan prirodni lek koji može doneti brojne zdravstvene koristi.

Ova jednostavna smesa, koja zahteva minimalno vremena za pripremu, može pomoći u detoksikaciji organizma, poboljšanju varenja, ali i zaštiti srca i krvnih sudova.

Smokve, koje možete i sami da osušite u rerni, bogate su vlaknima, vitaminima i mineralima, dok je maslinovo ulje poznato po svojim antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima.

Sastojci:
  • 20 komada suvih smokava
  • maslinovo ulje
Priprema:

1. Uzmite 20 suvih smokava, prepolovite svaku i poređajte u čistu staklenu teglu.

2. Prelijte smokve maslinovim uljem tako da budu potpuno prekrivene, ostavljajući da ima prst ulja više.

3. Teglu zatvorite i stavite u frižider na 40 dana.

Kako se koristi

Kada prođe 40 dana, konzumirajte po pola smokve uz kašičicu ulja desetak minuta pre doručka. Nastavite dok ne potrošite sav sadržaj tegle. Ovaj tretman možete ponoviti nekoliko puta godišnje.

Zdravstvene koristi ovog recepta

Poboljšava varenje i čisti organizam: Suve smokve su bogate vlaknima koja pomažu pravilnom radu creva i podstiču detoksikaciju organizma. U kombinaciji sa maslinovim uljem, ova smesa deluje kao blagi laksativ, smirujući iritacije u probavnom sistemu i olakšavajući varenje.

Jača imunitet i smanjuje upale: Maslinovo ulje je bogato antioksidansima, posebno polifenolima, koji štite organizam od oksidativnog stresa i smanjuju upalne procese. Redovno konzumiranje ove smese može pomoći u jačanju imuniteta i zaštiti od prehlada i infekcija.

Čuva zdravlje srca i krvnih sudova: Maslinovo ulje, zbog visokog sadržaja nezasićenih masti, pozitivno utiče na zdravlje srca i krvnih sudova. Pomaže u snižavanju lošeg holesterola i održavanju zdravih nivoa masnoća u krvi, čime smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Poboljšava stanje kože i kose: Ova smesa ne deluje samo iznutra, već može poboljšati izgled kože i kose. Maslinovo ulje neguje kožu, dok suve smokve bogate vitaminima i mineralima doprinose njenom sjaju i hidrataciji.

Ovaj prirodni eliksir od suvih smokava i maslinovog ulja je jednostavan za pripremu, ali izuzetno koristan za zdravlje. Pomaže u regulaciji probave, jačanju imuniteta i čuva zdravlje srca, dok istovremeno deluje kao prirodni tonik za kožu i kosu. Uvrstite ga u svoju ishranu i uživajte u svim njegovim blagodatima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter