Izvor: 24sedam
08.09.2024 u 20:28
0

DONALD TRAMP TRAŽI SMENU KAMALE HARIS: Zaslužuje opoziv sa mesta potpredsednice

Ona i dalje brani sposobnosti aktuelnog predsednika

Bivši predsednik SAD i trenutni republikanski kandidat Donald Tramp apelovao je na promenu 25. amandmana Ustava kako bi se omogućilo uklanjanje potpredsednice Kamale Haris zbog tvrdnji da „laže ili učestvuje u zaveri da prikrije nesposobnost predsednika“ Džozefa Bajdena.

PROTEST U ITALIJI: Železnice stupile u štrajk, sve stoji, haos!

– Ako to uradite, prikrivate predsednika Sjedinjenih Američkih Država, to je osnov za momentalni opoziv i smenu sa funkcije, jer su to uradili – izjavio je Tramp tokom predizbornog skupa u Viskonsinu.

Nakon Bajdenovih loših rezultata u debati i njegove odluke da se povuče iz trke Tramp i republikanci su optužili Kamalu Haris i demokrate za prikrivanje Bajdenovih mentalnih teškoća.

Štab Kamale Haris nije komentarisao Trampovu izjavu, dok je Haris nastavila da brani predsednikovu sposobnost, rekavši da ne žali što je nastavila da tvrdi da je Bajden sposoban za još jedan mandat.

Prema američkom Ustavu, 25. amandman reguliše predsedničku sukcesiju i proces smene, ali se ne odnosi na potpredsednike, a za promenu Ustava bila bi potrebna podrška tri četvrtine američkih saveznih država.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar