Izvor: Kurir
09.09.2024 u 07:10
0

STIŽE NAM NEVREME: RHMZ popalio alarme, na udaru cela Srbija

U Srbiji vreme danas svežije pošto će naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom ujutro zahvatiti Vojvodinu, a tokom prepodneva će se proširiti na zapadne, a posle podne i uveče i na ostale delove Srbije.

Padavine će biti izraženije posle podne i uveče i to u zapadnoj polovini zemlje, kao i u Šumadiji. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i u Podunavlju tokom jutra i prepodneva sa udarima olujne jačine istočni i jugoistočni.

NASLOVNE STRANE DNEVNIH NOVINA: Prelistavanje štampe za ponedeljak, 9. septembar 2024. godine

Kasnije posle podne i uveče slabljenje vetra, a uveče i tokom noći ka utorku i skretanje na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 13 stepeni Celzijusa na istoku i jugoistoku, do 24 stepena u Vršcu, a najviša od 27 do 31 stepena Celzijusa.

U Beogradu danas takođe svežije. Ujutru i pre podne postepeno povećanje oblačnosti koje će posle podne i uveče usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Vetar umeren i jak jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 20 do 23 stepena, a najviša oko 28 stepena Celzijusa.

Olujni vetar

„Danas u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, koji će u Podunavlјu i južnom Banatu imati i udare olujne jačine. Najjači udari iznosiće oko 25 m/s. Na području Beograda takođe duvaće umerena i jaka košava sa udarima oko 12 m/s. Kasno posle podne i uveče slablјenje vetra“, najavio je RHMZ.

Vreme narednih 7 dana

U Srbiji tokom sledećih sedam dana će biti svežije, a temperature će biti oko proseka za ovo doba godine.

Tokom perioda promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno, mestimično sa kišom i lokalno izraženijim pljuskovima sa grmljavinom, samo se u četvrtak očekuje iznad većeg dela kratkotrajna stabilizacija vremena.

U Beogradu u sledećih sedam dana temperature će biti oko proseka za ovo doba godine. Tokom perioda promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno, mestimično sa kišom i lokalno izraženijim pljuskovima sa grmljavinom, samo se u sredu i četvrtak očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena.

Upaljen meteo alarm

U Banatu je danas na snazi žuti meteo alarm zbog jakog vetra, dok je žuto upozorenje upaljeno zbog kiše i grmljavine. Takođe, u ostalim delovima Srbije na snazi je žuti meteo alarm, kako zbog kiše, tako i zbog grmljavine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter