Izvor: Najžena.alo
09.09.2024 u 07:40
0

ZDRAVO ZA METABOLIZAM: Ovaj začin u kafi u kombinaciji sa cimetom učiniće čudo

Cimet i kurkuma će poboljšati ukus kafe, ali i uticaće na bolju funkciju organizma. Cimet deluje na insulin i tako reguliše nivo šećera u krvi, a kurkuma deluje na telesnu težinu.

Kafa, piće koje je pokretač mnogim ljudima i nezamenljiv deo jutarnje rutine, može biti bolja i zdravija za vas. Sigurno nije prvi put da vam neko spominje začine za kafu, pogotovo su cimet i kafa poznata kombinacija, ali uz cimet, kurkuma je takođe odličan izbor

 

Cimet je poznat po slatkastom ukusu, ali on takođe može pomoći u mršavljenju. Otkriveno je da cimet utiče na insulin i pomaže telu da bolje reguliše nivo šećera u krvi.

Lisa Ričards, nutricionistkinja i autorka programa za zdravlje probave, kaže da će cimet smanjiti verovatnoću skladištenja masti i pospešiti korištenje glukoze za energiju. Ima i termogeni učinak, što znači da će ubrzati rad metabolizma povećanjem proizvodnje toplote u telu.

Kurkuma nije toliko slatka, ima zemljanu, paprenu notu, ali se odlično slaže sa kafom. Sadrži aktivni spoj kurkumin, koji je predmet mnogih istraživanja zbog delovanja na telesnu težinu, ali i generalno na zdravlje jer deluje protivupalno.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter