Izvor: Kurir
10.09.2024 u 12:16
0

PRIPREME TRAMPA I HARIS ZA TV DEBATU: Kamala je još uvek relativno nepoznata mnogim Amerikancima

Donald Tramp, bivši predsednik i republikanski kandidat za Belu kuću, večeras će odmeriti snage u TV debati sa Kamalom Haris, američkom potpredsednicom i kandidatkinjom Demokratske partije.

Debatu u Filadelfiji, koja će trajati sat i po vremena uz dve pauze, organizuje televizija ABC njuz, a početak je zakazan za 21 sat po lokalnom vremenu tri sata ujutru u Srbiji.

SUKOB KAO JAVNA TAJNA: Zelenski odustao od planova za održavanje izbora iz straha od konkurencije Zalužnog

Entoni Zarčer, dopisnik BBC iz Vašingtona koji prati prati dešavanja u Americi uoči novembarskih predsedničkih izbora, kaže da bi ova debata mogla da bude važnija od većine viđenih tokom ranijih predizbornih kampanja u SAD.

On navodi da, iako je Haris tri i po godine potpredsednica države i već sedam nedelja je kandidatkinja demokrata nakon povlačenja predsednika Džoa Bajdena, još uvek je relativno nepoznata mnogim Amerikancima.

Istraživanja javnog mnjenja obljavljena uoči debate pokazalo je da Tramp ima minimalno vođstvo u odnosu na nju na nacionalnom nivou, nakon što su ankete otkrile jednako neizvesnu trku u sedam saveznih država za koje se smatra da će biti ključne za ishod izbora.

To sve ukazuje na izuzetnu važnost debate Trampa i Haris tokom koje bi i mala promena u ponašanju ili raspoloženju jednog od njih dvoje mogla da utiče na glasačko telo i već sada odluči izbore.

Za Haris je ovo prilika da se obrati desetinama miliona Amerikanaca u prajmtajmu, ali ta prilika nosi i rizik pošto će biti pod Trampovim pritiskom, a ona u prošlosti nije baš najbolje odgovarala na pitanja u takvim situacijama i u prvim nedeljama po pokretanju sopstvene predizborne kampanje izbegavala je televijske intervjue.

Za Trampa je ovo već treći izborni ciklus koji nosi učešće u TV debatama, a on je i pored toga navikao da bude u centru medijske pažnje.

On je lako dobio prethodnu debatu protiv Bajdena krajem juna, ali je to bilo delom i zbog lošeg nastupa još uvek aktuelnog šefa Bele kuće, pa će sada morati da se više potrudi prilikom odgovora na pitanja moderatora.

Neimenovani Trampov savetnik rekao je dopisniku BBC da je bivši američki predsednik „radio na finesama nastupa“ bez mnogo bavljenja političkim pitanjima.

S druge strane, Haris je proteklih nedelju dana provela zatvorena sa savetnicima u hotelu Pitsburgu u Pensilvaniji gde se pripremila za to kako će objasniti svoju politiku, ali ne samo to.

Njen izborni štab je napravio lažni TV studio sa debatnim podijumom i odgovarajućim osvetljenjem kako bi se ona navikla na atmosferu, a jedan od glavnih njenih savetnika je „glumio“ Trampa obučen u njemu karakteristično odeom sa crvenom kravatom.

Dopisniku BBC je rečeno i da bi Haris tokom debate mogla da koristi izraze „star“ i „mali“ kojima bi iziritirala Trampa kako bi on pokazao svoje pravo lice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter