Izvor: 24 sedam
10.09.2024 u 17:38
0

KOMUNALNA MILICIJA NAŠLA NAČIN DA DOSKOČI ŠVERCERIMA: Kontrolori i „Beli“ sada izgledaju drugačije

Udarac na švercere u gradskom prevozu!

S obzirom da je primećeno da građani sve ređe plaćaju vožnju u gradskim prevozom, čelnici u komunalnoj policiji su odlučili od početka nove školske godine da uvedu kontrolore u civilu.

Darko Dujović, načelnik Komunalne milicije izjavio je da građane pored kontrolora kontrolišu i komunalni milicioneri prema Zakonu o komunalnoj miliciji.

On je objasnio da komunalni milicionar ima mogućnost da radi u civilnoj odeći a dužan je da pokaže legitimicaju ako građanin to zahteva.

Dujović je naglasio i da određeni broj putnika koristi situaciju kada iz vozila javnog gradskog prevoza ugleda uniformisanu patrolu na stanici i tek onda pusti poruku i kupi vremensku kartu.

Kako bi to predupredili i s druge strane bili fer prema putnicima koji na vreme izmiruju obaveze i uplaćuju mesečne karte, odlučili smo da početkom ove školske godine od 2. septembra promenimo način rada, iskoristimo zakonsku mogućnost i u civilu obavljamo poslove i primenjujemo ovlašćenja kako bi na neki način nešto što je izuzetak sprečili da postane pravilo – rekao je Dujović

Objasnio je da kontrolori imaju legitimacije koje nose oko vrata, dok komunalni milicioneri imaju službene legitimacije.

– Ne može niko osim komunalnog milicionera da izda kaznu odnosno prekršajni nalog za neposedovanje vozne isprave u vozilu javnog prevoza – rekao je Dujović i naglasio da kontrolori kada zateknu putnika bez vozne isprave prosleđuju komunalnom milicionaru koji izdaje nalog – objasnio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter