Izvor: Telegraf
10.09.2024 u 19:21
0

OTVORILO SE NEBO LIJE KIŠA PUCAJU GROMOVI: Voda kulja ulicama građanima stigao SMS upozorenja (VIDEO)

U Grčkom letovalištu Pefkohori, snimljena je poplava na ulicama, kiša koja je napadala sliva se sa ulice u more.

Na Atici se nebo otvorilo nešto posle 17.30, pošto je loše vreme „Atina“ donelo obilne kiše u početku na zapadu, dok su se posledice postepeno proširile na sve oblasti. Već sada postoje problemi u saobraćaju, dok ima prekida u snabdevanju električnom energijom u raznim oblastima, kao što su Psihiko, Filotei, Poligono, Lamprini, Kipseli.

 

Jaka kiša pogodila je centar Atine.

U međuvremenu su ulice poplavljene i u drugim delovima grčke prestonice, kao što su Ampelokipi, Kerameikos i Kipseli. Teška situacija od nevremena u Pagratima i okolnim mestima.

Upozorenje „112“ u severnoj Grčkoj

U međuvremenu, nešto posle 17 časova upućena je poruka upozorenja sa „112” stanovništvu Istočne Makedonije, Trakije, Tasosa, Samotrakije, Limnosa i Agios Efstratija o opasnim vremenskim pojavama koje se očekuje da će „pogoditi” u utorak rano uveče.

Istovremeno, od stanovnika pojedinih područja se traži da ograniče kretanje.

Preko 15.000 udara groma od jutros

Preko 15.000 udara groma (15.683) zabeležile su (meteo) stanice Nacionalne opservatorije od utorka ujutru do 18.45 časova.

 

Predviđaju se jake kiše i nevreme, do večernjih sati utorka u zapadnoj Makedoniji, Tesaliji, Sporadima i Eviji (uglavnom na severu). Predviđeno je da će te pojave biti mestimično i povremeno intenzivne, prenosi Protothema. Od večernjih sati do podne u sredu nevreme će biti aktivno u centralnoj i istočnoj Makedoniji.

Predviđeno je nevreme u noći na utorak i do podneva u sredu u Trakiji i na ostrvima severnog Egeja (Tasos, Samotraki, Agios Efstratios i Lemnos) biti posebno jaka dok će na ostrvima istočnog Egeja biti jaka mestimično i u intervalima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter