Izvor: Happy tv
10.09.2024 u 20:52
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Specijalna vojna operacija, dan 930.

"Aktuelnosti“ su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče od 20.00 časova. Obrađuje mahom političke teme, a od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i rata u Izraelu, bavi se dominantno rusko-ukrajinskim i izraelsko-palestinskim sukobom

Gosti večeras u našem studiu su:

Pukovnik, Milan Jelović Legenda

Prof. Dr: Dragan Škobalj

Mladen Obradović ( Srbi za Ruse)

Milan Jelović govorio je zašto rusi i ako imaju mogućnosti da sve reše po kratkom postupku, biraju ovu metodu ratovanja, zašto tako sporo idu i zašto ne idu brže.

Rusi nisu izvršili strategijsku izolaciju bojišta tj imaju potencijala snagu i rakete da poruše mostove na Dnjepru. Kada bi to uradili ukrajinske snage bi bile izolovane, paralisane.

On procenjuje da bi u tom slučaju ukrajinci mogli da izdrže ne duže od 6 meseci i na taj način bi ukrajinska vojska bila potpuno razbijena, tj demilitarizovana što i jeste cilj.

Međutim, on kaže da svi treba da molimo Boga da kad se jedno jutro  probudimo da ne ugledamo Putina u ratnoj uniformi, to ne bi bilo dobro ni za koga i onog momenta kada ugledamo Putina u ratnoj uniformi to bi značilo da je počeo rat. Ovo još nije rat, dodao je on.

Kada bi Rusi porušili sve mostove i izvršili stratešku izolaciju ratišta nastupila bi jedna ogromna humanitarna katastrofa i kriza koja bi se odrazila na civile.

Dragan Škobalj rekao je da se ruši jedan model društva neoliberalni kapitalizan koji po svaku cenu treba da se očuva. Cilj je raskomadati rusiju i uzeti sve njihove resurse ne birajući sredstva. Ovoga puta preko Ukrajine. po završetku ovog rata, centri moći spremaju rat na Bliskom Istoku a finale je u južnokineskom moru.

Rat će stati onog momenta kada centri moći izgube snagu, rekao je on.

Mladen Obradović ukazao je na ogromne gubitke ukrajinske vojske rekavši da su izložili svoje jedinice odbrambenim snagama ruske vojske što je prouzrokovalo ogromne gubitke.

Prilikom upada ukrajinske vojske kaže videli smo sve smuljano i s brda dola skupljeno uzimajuči iz svih brigada one najbolje u oćajnićkom pokušaju da dožu do Kurske elektrane

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter