Izvor: merie clarre
11.09.2024 u 10:31
0

RAZVOD BRAKA NAKON GODIŠNJEG ODMORA: Stručnjaci objašnjavaju zašto se to dešava

Da li ste znali da po statistici 10 % parova podnese papire za razvod braka nakon godišnjeg odmora? Pogledajte šta kažu stručanjci zašto se to dešava.

 

Spasonosna pauza koju čekamo (ponekad) tokom cele godine, dešava se da porodični odmori dođu da zadaju kobni udarac parovima koji su na ivici raskida ili koji, naprotiv, nisu ni očekivali da će doći. Između nagomilanih tenzija, pritiska savršenog odmora i intenzivnog suživota, dešifrovanje potcenjenog bračnog fenomena.

Razvod braka nakon godišnjeg odmora

KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA: Savršena jesenja poslastica (RECEPT)

Prema svetskoj statisici oko 10 % parova se razvede nakon godišnjeg odmora. Kako je otkrila studija britanskog lista Dejli mejl objavljena 2016. godine, odmori nisu nužno sinonim za opuštanje i saučesništvo u braku, naprotiv, odmori rezultiraju za jedan od 10 parova u konačnom raskidu.

U Sjedinjenim Državama, druga sociološka studija koju je sproveo Univerzitet u Vašingtonu istakla je dva značajna vrhunca u podnošenju zahteva za razvod braka u martu i avgustu, koji se poklapaju sa periodima posle zimskog i letnjeg odmora. Trend koji sugeriše složen – da ne kažemo paradoksalan – odnos između profesionalne pauze i bračne sreće.

Šta uzrokuje razvod braka posle odmora?

Brojni faktori mogu doprineti razdvajanju para kada se vrate sa odmora, a ovo su neki od njih:

Vreme provedeno zajedno:  Tokom praznika, parovi provode dosta vremena zajedno, što može otkriti određene nekompatibilnosti ili tenzije unutar para

Upravljanje stresom: Praznici mogu biti stresni, posebno kada je u pitanju planiranje i držanje užurbanog rasporeda. Neki ljudi bolje upravljaju ovim stresom od drugih, ali loše upravljanje može dovesti do svađa i neslaganja.

Različita očekivanja: Svako ima svoja očekivanja kada su praznici u pitanju. Ako se ta očekivanja ne ispune, to može dovesti do razočaranja i frustracije za jednog od partnera.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter