Izvor: 24 sedam
12.09.2024 u 11:10
0

NE BRINITE ZBOG ZIME: Puna skladišta u Srbiji i Mađarskoj, dodatni gas iz Azerbejdžana

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović obišla "Srbijagas"

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da su skladište gasa u Srbiji i ono koje se koristi u Mađarskoj dobro popunjeni, kao i da su dogovorene dodatne isporuke gasa iz Azerbejdžana.

– U novembru ćemo u Banatskom Dvoru imati 750 miliona kubika gasa i 163 miliona u Mađarskoj. Obezbedili smo i dodatne količine iz Azerbejdžana, koje ćemo povlačiti u skladu sa potrebama, a dogovor ćemo uskoro ozvaničiti – navela je ministarka prilikom obilaska sedišta „Srbijagasa“ u Novom Sadu.

U obilasku, kome su prisustvovali pored direktora tog preduzeća Dušana Bajatovića i direktora „Gastransa“ Aleksej Aleksejev, ministarka je u vezi sa proširenjem podzemnog skladišta gasa „Banatski Dvor“ istakla je strateški interes Srbije da ima skladišta gasa na svojoj teritoriji.

– Očekujem da imamo kapacitete skladištenja od 1,5 milijardi kubika gasa u Banatskom Dvoru do kraja 2026. godine što će krucijalno doprineti energetskoj bezbednosti i stabilnosti u narednih 25 godina – kazala je Đedović Handanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter