Izvor: ALO
15.09.2024 u 11:43
0

VUČIĆ SA NASTAVNICIMA I ĐACIMA IZ REPUBLIKE SRPSKE: Prijem kod predsednika Srbije, stigli gosti iz Republike Srpske i Crne Gore

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas prima učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Prijem će biti održan u 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saoptštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Datum 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

Praznik je ustanovljen 2020. godine.

Predsednik se obratio prisutnima.

– Naš narod su biseri rasuti svuda po svetu i čine naš divan srpski narod koji je kroz istoriju postojanja sazreo do državotnornog naroda – kazao je Vučić, te dodao da je naš barjak lep onoliko koliko je krvi proliveno za njegovu odbranu.

– Naše sestre i braća danas slave zajedno sa nama. Ovom prilikom ih srdačno pozdravljam, eto baš njima. Zaslužili su, znam da će još mnogo toga morati da pretrpe. Uvek će imati svoju državu i nas koji ćemo biti uz njih.

– Naša snaga je u jedinstvu – naglasio je Vučić pozdravivši decu iz Srpske i Crne Gore i poručivši im da su Beograd i Srbija i njihova kuća, naša zajednička kuća uz poruku da uvek budu ponosni na svoje poreklo!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter