Izvor: b92
16.09.2024 u 07:16
0

OSETILI SU OLAKŠANJE KADA SU SAZNALI DA JE BEZBEDAN: Agent Tajne službe primetio je pušku kako viri iz ograde

FBI je saopštio da je bivši predsednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bio predmet "očiglednog pokušaja ubistva" u njegovom golf klubu na Floridi.

Bela kuća je nakon incidenta saopštila da su predsednik SAD Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris obavešteni o bezbednosnom incidentu na Trampovom međunarodnom golf terenu, gde je bivši predsednik Tramp igrao golf.

TAJNA SLUŽBA PUCALA NA MUŠKARCA KOJI JE KRENUO PREMA TRAMPU: Detalji incidenta na golf terenu na Floridi

„Osetili su olakšanje kada su saznali da je bezbedan. Njihov tim će ih redovno obaveštavati o razvoju situacije“, navela je Bela kuća.

Tajna služba je odvela na sigurno bivšeg predsednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti otvorili vatru na čoveka koji je primećen sa nečim što je možda bio pištolj dok je bivši predsednik bio na golf terenu, naveli su izvori iz policije, preneo je Njujork post.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada mu je naneo povredu uha.

Šerif okruga Palm Bič Rik Bredšo izjavio je danas da je čovek koji je uperio pušku kroz ogradu Trampovog golf terena imao nišan, rance i GoPro kameru, javlja AP.

Bredšo je rekao da je agent Tajne službe uspeo da uoči cev puške sa nišanom koji je virio iz ograde u Trampovom golf klubu u Vest Palm Biču, preneo je CNN.

Osumnjičeni je bio udaljen 300 do 500 metara od bivšeg predsednika Donalda Trampa, rekao je zvaničnik. Prema rečima Bredšoa, agent Tajne službe primetio je pušku kako viri iz ograde i otvorio vatru.

Agent je ispalio četiri do šest metaka, rekao je zvaničnik Tajne službe. Osumnjičeni je potom pobegao, ali je nedugo zatim uhvaćen.

Bredšo je rekao da se stvari osumnjičenog obrađuju. Očevidac je video kako osumnjičeni beži iz žbunja i slikao je njegovo vozilo što je dovelo do hapšenja osumnjičenog.

Čovek koji je priveden nakon pucnjave u blizini Trampa bio je „relativno miran“ kada je priveden, rekao je šerif okruga Martin, Vilijam D. Snajder.

„Nije pokazivao mnogo emocija. Nije pitao: ‘O čemu se radi?'“, rekao je Snajder.

Rekao je da je njegova agencija „preplavila“ međudržavni put 95 i zatvorila veliki deo autoputa pre nego što je na kraju bezbedno zaustavila sumnjivo vozilo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter