Izvor: Alo
16.09.2024 u 08:00
0

NISAM PLANIRAO TO DA URADIM AL ETO: Počelo suđenje za stravično ubistvo u Novom Sadu

U Višem sudu u Novom Sadu počelo je suđenje Nikoli T. (55) iz Novog Sada, koji se tereti za teško ubistvo supruge Gordane T. (53), na svirep i podmukao način. On se sumnjiči da je 11. marta, u porodičnoj kući u Ulici Diane Budisavljević u novosadskom naselju Klisa usmrtio svoju suprugu udarcima bušilicom u glavu, nakon čega je seo u kola i odvezao se do Temerinskog mosta, gde je pokušao da izvrši samoubistvo, ali su ga pripadnici ribočuvarske službe i policije izvukli iz vode.

Nikola T. je na suđenje doveden iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, a nadležno javno tužilaštvo je ostalo pri predlogu o obaveznom psihijatrijskom lečenju okrivljenog, sa čim se složio i njegov branilac, uz zahtev da se njegov branjenik izuzme od krivičnog gonjenja zbog neuračunljivosti.

JEZIVA SCENA U SELU KOD ALIBUNARA: Pronađeno telo muškarca (63) u fazi raspadanja

Po mišljenju branioca po službenoj dužnosti, Nikola T. kobnog dana nije bio u stanju da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima.

Sudski veštak: Okrivljeni pati od duševne bolesti, ali može da učestvuje u procesu

Medicinski veštak iz Beograda, dr Vladimir Stojković, na pitanje o trenutnom stanju okrivljenog, izjavio je da on smatra da je Nikola T. sposoban da učestvuje u procesu.

Dr Stojković je dodao da, prema nalazu, okrivljeni pati od duševne bolesti trajnog karaktera (perzistentni poremećaj sa sumanutošću), koja ne može biti potpuno izlečena. Trenutno, relativno solidno stanje okrivljenog, on je pripisao rezultatima dobre terapije i dejstva lekova.

Okrivljeni sumnjao da ga žena vara i truje

Okrivljeni je potom odgovarao na pitanja sudije i tužioca i tom prilikom izjavio da su u porodici do godinu dana pre tragedije mahom vladali skladni odnosi. U delu koji je prethodio ubistvu, rekao je da je sumnjao da ga supruga vara sa njegovim prijateljem, ali da je sve to potiskivao i tolerisao kako bi sačuvao brak i porodicu.

Rekao je da je ponekad pratio suprugu, ali da ništa posebno nije uočio, sem da je video da je ona dva puta ušla u auto njegovog prijatelja za kojeg je sumnjao da ga vara sa njim.

Kako je rekao, nije tražio objašnjenja od nje, jer u to vreme praktično nisu međusobno komunicirali, a na retka pitanja u vezi sa bilo čim, supruga je kratko odgovarala: „ne znam o čemu pričaš.“

Dodao je i da je sumnjao da ga žena truje, a upitan da li i sada tako misli kratko je odgovorio: „Nisam siguran.“

Sramna odbrana: „Pao mi mrak na oči“

Prisećajući se kobnog dana, okrivljeni je rekao da njihove dve ćerke u kritično vreme nisu bile kod kuće.

– Nisam planirao to da uradim, ali eto… Supruga je sedela u dnevnom boravku i gledala TV. Bušilica je stajala od ranije u predsoblju zbog nekih radova koje smo ranije izvodili. Pao mi je mrak na oči, prišao sam i udario bušilicom po glavi, ali se ne sećam šta se dalje događalo – rekao je okrivljeni opisujući tragični događaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter