Izvor: Kurir
16.09.2024 u 08:35
0

NE ODUSTAJEMO U ODBRANI REPUBLIKE SRPSKE: Dodik čestitao Dan srpskog jedinstva

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u Banjaluci da niko nikada neće i ne može srušiti poriv srpskog naroda za slobodom, jedinstvom i nacionalnom zastavom.

Dodik je naglasio da zato Srbi treba da ističu svoju trobojku, kao častan i pošten narod, time gradeći i čuvajući sopstveni identitet.

U OSIJEKU VELIKI POŽAR: Odjekuju eksplozije, vatrogasci se bore sa stihijom

– Ako je nekome krivo zbog ovoga, to nije do nas. Mi ćemo uvek biti ponosni i dostojanstveni – rekao je Dodik na obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

On je istakao da je mnogo urađeno i da Srpska pokazuje da opstaje i ostaje, iako nije bilo predviđeno da tako bude.

Prvi dan nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma krenulo se u njegovu opstrukciju i rušenje. Republici Srpskoj su nametnute takozvane reforme koje su trebale da znače njeno samoukidanje. Zato je snaga svih nas i generacija koje dolaze što ne odustajemo u odbrani Republike Srpske. Prvi put kada tako ne bude, neće nas biti – rekao je Dodik.

On je podsetio da su Srbi građani drugog reda u Federaciji BiH.

– Zato se mora znati da nikada, niko neće srušiti poriv srpskog naroda za jedinstvom, slobodom i svojom zastavomNeka živi Republika Srpska, Srbija i srpski narod! – poručio je Dodik.

Pre obraćanja priređen je i prigodan kultuno-umetnički program.

Numerom “Tamo daleko” okončana je svečanost u Palati Republike povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Novom Sadu će večeras biti održana svečana akademija kojoj će prisustvovati predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i predsednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Srbiji i Republici Srpskoj, ustanovljen je na dan kada se obeležava proboj Solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter