Izvor: 24 sedam
17.09.2024 u 07:55
0

TELEVISA PRESENTA: Sestra Džek Nikolsona mu je ustvari majka!

Neverovatna priča holivudskog glumca

Skoro četiri decenije, slavni holivudski glumac Džek Nikolson verovao je u to da mu je majka Džun bila sestra, a baka Etel Mej majka. Zvuči konfuzno?

O čemu se ovde radi?

Žena koju su znali kao sestru Džeka Nikolsona, Džun, ostala je trudna 1936. godine sa izvesnim Donom, koji je u to vreme bio oženjen. Etel Mej, žena koja je Džeku u stvari bila baka, a predstavljala se kao majka, pretila je Donu da će ga prijaviti ako se ne drži podalje od Džun.

Kada je rodila Džeka, Džun je imala samo 18 godina i želela je da postane slavna. Da ne bi bili osramoćena porodica, njena majka Etel Mej je odlučila da odgaja Džeka kao da joj je sin, a ne unuk, a svi su se pretvarali da mu je Džun „mnogo starija sestra“. Ali, niko to nije objasnio tada mladom Džeku, koji nije odrastao pored oca, a tu očinsku figuru u životu mu je zamenio teča Šorti.

„Sestra“ ga je napustila

Džun je napustila Džeka i porodicu i otišla u Majami kada je on imao samo četiri godine, a ponovo su se spojili tek 13 godina kasnije. Tada je Džun živela u Los Anđelesu, a Džek je želeo da počne da se bavi glumom.

Šokantno otkriće

Kada je imao 37 godina, Džek je uveliko snimio 15 filmova i osvojio Oskara. Magazin „Tajm“ je tada radio intervju sa njim, a pre nego što će biti objavljen, glumac je dobio uznemirujući poziv od novinara.

Oni su mu rekli da su istraživali i došli do podataka da je njegov otac živ, te da su saznali da mu je Džun u stvari majka, a Etel Mej baka.

Glumac je tada, očekivano, bio prilično uznemiren, te zamolio magazin da ne objavljuju njihova saznanja.

Tada je pozvao gorepomenutog Šortija, koji je u prvom trenutku negirao sve, a onda predao telefon Džekovoj tetki Lorejn, koja mu je sve priznala.

Neverovatna slučajnost

Posle tog saznanja, Džek je bio potpuno skrhan i izgubljen. On je čak reditelja Majka Nikolsa zamolio da pripazi na njega, dok su snimali film „The Fortune“.

Da situacija bude gora, u njegovom prethodnom filmu „Chinatown“, Džek je igrao ulogu čoveka koji je ubeđivao ženu u filmu da prizna da je njena sestra u stvari njena ćerka.

Nije mogao ni da se suoči sa majkom i bakom

U trenutku kada je glumac saznao istinu o svom poreklu, i majka Džun i baka Etel Mej su već bile preminule. O svemu ovome glumac je retko pričao, ali je jednom prilikom priznao da, ipak, nije bio toliko istraumiran.

– Bio sam oduševljen njihovom sposobnošću da toliko dugo čuvaju tajnu, ako ništa drugo. Uradile su možda sjajnu stvar za mene – rekao je glumac, koji je tek ponekad u intervjuima Džun nazivao „sestrom – majkom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter