Izvor: sputnik
17.09.2024 u 08:33
0

PRETIO DA ĆE UBITI TRAMPA; PUTINA I KIM DŽONG UNA: Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa

Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

Volš koja radi kao medicinska sestra i koja je boravila u Ukrajini mesec i po dana, ispričala je da su je ozbiljno uznemirile Rautove pretnje primenom nasilja.
Amerikanac je, prema njenim rečima, govorio da bi želeo da ubije Putina i Džong Una, a takođe je pominjao Trampa i aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena.
Da li je Raut pretio i njima, Volš se ne seća.
Juna 2022. godine Volš se vratila u SAD i svoju zabrinutost podelila sa carinikom i graničarem na međunarodnom aerodromu „Dalas“, nedaleko od Vašingtona. Ona je sastavila spisak od više od desetine ljudi, čiji postupci su joj se učinili opasnim.
„Među svima na tom spisku, Raut je na prvom mestu“, istakla je Volš.
Ona je njegovo ponašanje okarakterisala kao „predatorsko“ i „asocijalno“.

„Stejt department je je takođe ranije bio obavešten da Raut može biti opasan po društvo, kao i da bi mogao da se bavi trgovinom ljudima i imigracionim prevarama“, ističe „Vol strit džornal“.

„Mnogi su pokušavali da ga nateraju da prekine svoju aktivnost ili da bar spreče druge ljude da sa njim kontaktiraju“, rekla je Adams.
Ističe se da se Rautu nije svidela Trampova namera da se „dogovori“ sa Putinom kako bi se rešio ukrajinski sukob. Prema mišljenju osumnjičenog za pokušaj ubistva na Trampa,
Vašington mora da i dalje vojno pomaže Kijevu.
Prethodno, sin osumnjičenog za novi pokušaj ubistva Trampa Oran Raut potvrdio je da je njegov otac putovao u Ukrajinu i da je bio izuzetno zainteresovan za situaciju u regionu.

Novi pokušaj ubistva Trampa

Ranije je TV „Foks Njuz“, pozivajući se na izvore objavio da je zbog pokušaja ubistva bivšeg predsednika SAD uhapšen 58-godišnji Rajan Vesli Raut, stanovnik Havaja.
Do pucnjave je došlo u nedelju u golf-klubu gde se nalazio Tramp.
Prema policijskim podacima, pripadnici Tajne službe otvorili su vatru na uljeza koji se krio u žbunju. Muškarac je pokušao da pobegne automobilom, ali je uhapšen. Na mestu gde je primećen nađena je jurišna puška AK-47 sa optičkim nišanom, dva ruksaka i kamera GoPRro. U istragu se uključio i FBI, američke vlasti ocenjuju incident kao pokušaj ubistva Trampa.
Ovo je već drugi pokušaj ubistva Trampa. Prvi se dogodio sredinom jula tokom javnog obraćanja na mitingu u Pensilvaniji, kada je Tramp pogođen u uho. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama održaće se 5. novembra.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter