Izvor: Alo
17.09.2024 u 09:17
0

ONI VIDE KOSOVO KAO VAŽAN POLITIČKI PROJEKAT: Vašington zanemario nakaznu tvorevinu

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da su retke posete prištinskih zvaničnika Sjedinjenim Državama glavni problem tzv. Kosova, prenosi Kljan Kosova.

„Verujem da smo u defanzivi, prošlo je dosta vremena da nismo imali nijedan ozbiljan sastanak vlade, premijera, ministara, gradonačelnika opština“, kazao je Tahiri.

PRETIO DA ĆE UBITI TRAMPA; PUTINA I KIM DŽONG UNA: Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa

S tim u vezi, Tahiri je izrazio da ga to zabrinjava, jer je po njemu „diplomatija i način razmišljanja aktuelne vlade, veoma eksperimentalan, nezreo i nestrateški“.

Tahiri kaže i da tzv. Kosovo nije prioritet Sjedinjenih Američkih Država, a to je zato što u svetu ima mnogo većih problema koji privlače pažnju Amerike.

„Problema ima, bilo je problema kao što znate, ali ono što bih želeo da kažem građanima Republike je da u Sjedinjenim Američkim Državama postoji osetljivost za Kosovo. Oni vide Kosovo kao važan politički projekat, gde su zahvaljujući njihovoj intervenciji, koja je pomogla u našoj oslobodilačkoj borbi, pomogli da se stvori slobodna država, sa konsolidovanom, nezavisnom demokratijom“, rekao je Tahiri.

Istakao je da je ta osetljivost izuzetno velika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter