Izvor: 24 sedam
17.09.2024 u 14:25
0

POLICIJA UPALA U CRKVU I ODVELA SVEŠTENIKA: Sumnja se da je seksualno zlostavljao devojku (16)

Policija je navodno o svom postupanju obavestila Nadbiskupiju, ali tek uoči samog pretresa

Prošle nedelje, 11. septembra, u ranim poslepodnevnim satima šestorica policajaca pretresla su crkvu Uznesenja Blažene Device Marije i župnu kancelariju don Darka Marušića, sveštenika u župi Perušić Benkovački.

Nedeljnik piše da se sve dogodilo pred očima nekoliko meštana koji su došli pred crkvu jer je sveštenik trebalo da predvodi ispraćaj jednog pokojnika. Umesto don Marušića na ispraćaj pokojnika hitno je potom pozvan sveštenik iz župe u Obrovcu. Dvoje meštana Perušića Benkovačkog je pozvano da svedoči pretresu župne kancelarije i crkve.

Nacional piše da se radi o dosad nezapamćenom događaju, „ne samo u tom malom mestu s jedva stotinak stanovnika, nekoliko kilometara udaljenom od Benkovca, već i na nivou Hrvatske“.

Seksualno uznemiravao 16-godišnjakinju?

Sveštenik je prijavljen da je seksualno uznemiravao 16-godišnju devojku.

Policija je navodno o svom postupanju obavestila Nadbiskupiju, ali tek uoči samog pretresa, piše Nacional.

Policija je pretresla crkvu i kancelariju, oduzela dva kompjutera, laptop, mobilne telefone i USB-ove, a potom sveštenika odvela u pritvor.

Četiri dana kasnije Nadbiskupija je na nedeljnu misu kao zamenu poslala Marija Karadakića, jednog od svojih sekretara, koji je propovedao o borbi protiv Sotone i telesnih zadovoljstava.

Iz policije kažu da zbog zaštite identiteta žrtve ne žele iznositi detalje slučaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter