Izvor: TANJUG
17.09.2024 u 17:39
0

IVICA DAČIĆ: Srbija posvećena suzbijanju ilegalne migracije i svih vidova kriminala

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija pojačanim merama, koje je sprovela u cilju suzbijanja iregularnih migracija, dovela do značajnog smanjenja i usporavanja migratornih kretanja preko svoje teritorije.

BERLIN – Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija pojačanim merama, koje je sprovela u cilju suzbijanja iregularnih migracija, dovela do značajnog smanjenja i usporavanja migratornih kretanja preko svoje teritorije.

„U periodu od 1. januara do 2. septembra 2024. godine na državnim granicama Srbije evidentiran je pad od 61,8 odsto u broju nezakonitih prelazaka državne granice (10.216) u odnosu na isti period prethodne 2023. godine (26.775). Smanjenje broja nezakonitih prelazaka registrovano je kako na ulazu u Srbiju (63 odsto), tako i na izlazu iz Srbije (55,5 odsto)“, naglasio je ministar na 10. jubilarnom Ministarskom sastanku Samita Zapadni Balkan „Berlinski proces“.

Dačić je ukazao na to da je početkom ove godine broj nezakonitih prelazaka na spoljnim granicama EU na zapadno-balkanskoj ruti smanjen za trećinu, a da je naša zemlja dala ključni doprinos tom smanjenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter