Izvor: Alo
18.09.2024 u 12:00
0

NOLE JE NEDODIRLJIV ALI IMA PAD MOTIVACIJE: Marko Paniki uporedio Novaka na terenu i van njega

Marko Paniki novi je trener Janika Sinera, a govorio je i o Novaku Đokoviću

Novinari su pitali Panikija i zbog čega se Novak Đoković češće obraćao njemu, nego Ivaniševiću, koji mu je u to vreme bio glavni trener.

PREMINUO JUNAK ITALIJE: Nakon duge borbe sa kancerom napustio nas je fudbaler

– Kondicioni trener ima znanje od 360 stepeni, dok sa fizioliške tačke gledišta ne zahteva da trener bude stručnjak. U pojedinim trenucima me je pitao za nešto biomehaničko, na čemu smo radili. Ali obraćao se i fizioterapeutu.

Upitan je i o tome što su i Nadal i Đoković u padu.

– Nadal ima fizički problem, ne može kontinuirano da trenira. To je automobil koji je prešao mnogo kilometara. Nole je netaknut, ali ima pad motivacije. Kada bismo mogli da ih spojimo, dobili bismo superšampiona.

Novak i dalje konstantno želi da napreduje i unapređuje trening, ali i oporavak, u čemu mu pomaže i moderna tehnologija.

– Želi da bude uvek korak ispred drugih, u svakom detalju. U vrsti pripreme, u potrazi za mašinama i tehnikama koje mu mogu omogućiti bržu pripremu i oporavak, u brizi o ishrani.

Uporedio je Novaka na terenu i van njega i ističe da su to dva različita lika.

– Van terena je divan, inteligentan, zabavan momak. Na terenu se pojavljuje slovenski ratnik u njemu, koji treba da se „hrani“. Ako taj aspekt nedostaje, malo se gubi. Malo je izgubio motivaciju, što je razumljivo sa 37 godina – zaključio je Paniki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter