Izvor: 24sedam
19.09.2024 u 15:26
0

VLADA SRBIJE: 3. i 4. maj biće Dani sećanja na žrtve masovnih ubistava

Odlukom se podstiče izgradnja kulture sećanja na stradale i šalje jasna poruka da žrtve ne smeju biti zaboravljene

Vlada Srbije donela je Odluku da se 3. i 4. maj ustanove kao Dani sećanja na žrtve masovnih ubistava. Ova Odluka je doneta na predlog Ministarstva prosvete, a na inicijativu Viktimološkog društva Srbije, koju je podržala Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

MALU DECU ŠALJU NA SPORTOVE PA IH ŠALJU PREKO: Jeziv trend među roditeljima

Odlukom, kojom su 3. i 4. maj proglašeni Danima sećanja na žrtve masovnih ubistava, podstiče se izgradnja kulture sećanja na stradale i šalje jasna poruka da žrtve ne smeju biti zaboravljene, kao i da ovakvi tragični događaji ne smeju da se ponove.

Različite aktivnosti doprinele bi podizanju svesti javnosti, posebno mladih o tome kako sprečiti da se ovako tragični događaji ponove.

Počev od školske 2024/2025. godine Ministarstvo prosvete je u pravilnicima o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovnih i srednjih škola utvrdilo obeležavanje Nedelje sećanja i zajedništva, kao negovanje kulture sećanja i odavanja počasti nevinim žrtvama – učenicima i mladima kroz primere dobre prakse realizovane tokom školske godine, razvoj razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja i dijaloga.

Članovi Vlade usvojili su i Izveštaj o radu Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ za period od 8. juna do 6. septembra 2024. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter