Izvor: Kurir
22.09.2024 u 08:24
0

HEZBOLAH ISPALIO 85 RAKETA NA IZRAEL: IDF uzvraća novim talasom vazdušnih udara na mete u Libanu (VIDEO)

Baražna vatra Hezbolaha ka severu Izraela tokom noći, IDF najavio još jače napade u Libanu

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su jutros da su izvele novi talas vazdušnih udara na ciljeve Hezbolaha u Libanu.

Tajms of Izrael prenosi jutrošnje saopštenje IDF da su izraelske vazdušne snage u poslednjih nekoliko sati oborile vazdušne pretnje i rakete koje je islamistička organizacija koja ima podršku Irana ispalila ka civilnim područjima u Izraelu. Hezbolah je saopštio da je gađao izraelsku vazduhoplovnu bazu i fabriku oružja.

Iz IDF je navedeno da jedinice protivvazdušne odbrane ostaju u stanju povišene uzbune i upozoreno da će se udari na Hezbolah nastaviti i pojačati.

– Hezbolah je jutros lansirao oko 85 raketa iz Libana ka severnom Izraelu – navedeno je iz IDF, uz napomenu da je tome prethodila baražna vatra u više navrata tokom protekle noći.

IDF je naveo da su neke od raketa presretnute, dok su neke pale na Kirjat Bijalik u blizini Haife i na Morešet, mesto u Donjoj Galileji.

Prilikom udara rakete u Kirjat Bijaliku ranjene su tri osobe i izazvana materijalna šteta.

Hezbollah je naveo da je meta bilo postrojenje firme za proizvodnju oružja „Rafael“ na području Haife.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter