Izvor: 24 sedam
23.09.2024 u 15:02
0

UEFA PONOVO MENJA PRAVILA: Tek sad nikome ništa nije jasno

Potez sa Evropskog prvenstva izazvao je pravu buru

Poučeni dešavanjima sa Evropskog šampionata i situacije na meču Španije i Nemačke, u UEFA je došlo do jedne velike promene.

Naime, sudije će u buduće na mečevima pod organizacijom UEFA, sankcionisati svako igranje rukom u kaznenom prostoru, najstrožom kaznom!

Na šampionatu u Nemačkoj, ruka Kukurelje izazvala je burnu rekaciju domaćina. Nakon što je Musijala uputio šut na gol, španski fudbaler je  odreagovao, ali njegova ruka nije bila blizu tela, naprotiv. Sudija nije odreagovao, ali navijači jesu.

Međutim, penala nije bilo, a Nemci su eliminisani.

Sada je to pravilo promenjeno, pa će po novom ovakve situacije biti drugačije tretirane. Odnosno, tim koji je u napadu, prema odluci  Sudijske komisije UEFA, dobiće udarac sa bele tačke.

I iz UEFA su naveli da je pomenuta situacija sa Evropskog uticala na ovu odluku.

 Prema najnovijim smernicama UEFA, kontakt rukom sa loptom koji zaustavlja udarac na gol treba strože kazniti i u većini slučajeva treba dosuditi kaznu, osim ako je ruka odbrambenog igrača preblizu telu. ili u kontaktu sa telom. U ovom slučaju (Kukurelja), defanzivac rukom, koja nije preblizu tela, zaustavlja udarac na gol, čineći sebe većim, pa je trebalo dosuditi penal – navedeno je u dokumentu krovne organizacije.

Međutim, posle svega, nameće se pitanje koaj situacija će biti okarakterisana kao penal, a koja neće. Tek će biti zbunjivanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter