Izvor: happy tv
24.09.2024 u 15:36
0

POSLE RUČKA: Život posle 30-e u roditeljskom domu

Mladi i roditlji pod istim krovom, izbor ili moranje

Gosti u našem studiu su :

Nada Obrić, pevačica

Milica Mitrović, advokat

Milutin Ilić, politikolog

Koje su prednosti i mane života u zajednici. Sa jedne strane imamo ekonomsku podršku i blizinu porodice a sa druge nedostatak privatnosti i česte nesuglasice. Kroz balans i prilagođavanje moguće je izvući najbolje iz života u zajednici

Nada Obrić zastupa stav da mladi treba da se odvoje od roditelja onda kada zasnuju brak. Jedini razlog za ostanak u zajednici, smatra ona , je ekonomski faktor. Jedna struja, jedni računi, jedan trošak. A svi drugi razlozi govore da treba da se odvoje, pogotovo kada dobiju decu.

Milica Mitrović višegeneracijske zajednice nisu osuđene na uspeh. Često dolazi do raskola, rasprava, nasilja u takvim zajednicama. Brakovi se često razvode i raspadaju zbog toga, veoma je teško uklopiti sve članove zajednice pogotovo ako ih ima više i generacijski su različiti.

Milutin Ilić istakao je da je već 15 godina u Češkoj i da su stavovi obe kulture po ovom pitanju vrlo različite. Mi imamo sindrom plemenske strukture dok se kod njih vrlo pozitivno gleda i ohrabruje se osamostaljivanje dece.

Uglješa Grgur primetio je nekada su i po tri generacije živele u zajedničkoj kući, međutim vremena su se promenila i danas je teško sve uskladiti. Nekad čovek živi sam pa se sam sa sobom svađa- Do podne mrzi sebe a od podne ceo svet. Treba svako da ima svoj život!

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter