Izvor: 24 sedam
24.09.2024 u 15:49
0

SRBI U CENTRU SKANDALA: Dobili su doživotnu suspenziju

Čeka se oglašavanje saveza kako bi njihova sudbina bila i definitivno poznata

Veliki skandal potresa sport, a u centru pažnje su srpske sudije! Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski doživotno su suspendovani iz svih EHF aktivnosti!

Kako prenosi specijalizovani rukometni sajt, oni su bili umešani u slučajeve nameštanja utakmica.

Portal „Hand news“ je preneo da je njima zabranjeno da dele pravdu na mečevima evropskih kupova pod okriljem EHF, kao ni Evropska prvenstva.

– Na sastanku Izvršnog komiteta, EHF je diskretno saopštio da je doneo nedvosmislenu odluku u vezi sa srpskim tandemom, Aleksandrom Pandžićem i Ivanom Mošorinskim, umešanim u aferu nameštanja utakmica Lige šampiona. Iako je slučaj zatvoren od strane EHF-ovog leta, posebno novčanom kaznom od 2.000 evra svakom od dvojice sudija, izvršni komitet Evropske federacije je takođe zatražio doživotnu suspenziju dva arbitra na međunarodnom i evropskom nivou. takođe uzimajući u obzir da ovaj par nije pomogao u rešavanju istrage. Takođe se nije pojavio na saslušanju EHF-a da se čuje njihovo svedočenje – preneo je Hand news i dodao:

– Zahtev EHF je stoga saslušan i dvojica sudija su zvanično skinuta sa spiskova zvaničnika EHF za takmičenja koja se organizuju Sada ostaje da se vidi da li će ih sankcionisati i njihov domaći savez?

Inače, Rukometni savez Srbije se još uvek nije oglasio i pitanje je da li će Pandžić i Mošorinski biti suspendovani i iz domaćih takmičenja pod okriljem RSS-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter