Izvor: b92
25.09.2024 u 08:16
0

Potvrđeno: Komandant je ubijen!

Libanska militantna grupa Hezbolah potvrdila je da je u jučerašnjim izraelskim napadima na južno predgrađe Bejruta ubijen jedan od najviših komandanata te grupe Ibrahim Kobeisi, prenose libanski mediji.

Navodi se da su u tom napadu, trećem u poslednjih sedam dana, uništena tri sprata jedne bejrutske šestospratnice, prenosi AP.

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI: Tramp izložen pretnjama ubistvom iz Irana

Izrael je saopštio da je Kobeisi bio visoki komandant Hezbolaha zadužen za raketnu jedinicu, da se smatra odgovornim za lansiranja projektila ka Izraelu i da je planirao napad izveden 2000. godine u kojem su trojica izraelskih vojnika oteti i ubijeni.

Najmanje šest ljudi je poginulo, a 15 ranjeno u jučerašnjem izraelskom vazdušnom udaru na južno predgrađe Bejruta, a libanski mediji objavili su da je napad izveden na predgrađe Dahije, poznatom uporištu Hezbolaha u glavnom gradu Libana.

 

Proteklog dana, borbeni avioni izraelskog vazduhoplovstva bacili su oko 2.000 projektila na ciljeve Hezbolaha u Libanu, saopštila je ranije izraelska vojska, dodajuči da su borbeni avioni IAF pogodili oko 1.500 ciljeva Hezbolaha, a dronovi još nekoliko stotina.

Prema podacima Urgentnog centra libanskog ministarstva zdravlja, u izraelskom bombardovanju južnog i istočnog Libana od ponedeljka ujutro poginulo je 558 ljudi, a 1.835 je povređeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter