Izvor: Sport
25.09.2024 u 21:11
0

CRNO-BELO TROJKAŠKO VEČE: Partizan savladao Borac na otvaranju ABA lige

Košarkaši Partizana pobedili su Borac iz Čačka sa 96:66 (24:19, 22:17, 31:12, 19:18) u 1. kolu Admiral Bet ABA lige.

Navijači Partizana su se uželeli košarke, pa su na debiju u ABA ligi napunili „Beogradsku arenu“ i vodili novi tim do pobede. Košarkaši su imali priliku da se uvere u kakvoj će atmosferi igrati cele sezone, što im se dopalo, sudeći po reakcijama Vašingtona i Lundberga, koji su odmah imali interakciju sa njima.

U ovom meču su gosti mogli da se nose egal sa evroligašem osam minta, a onda je on počeo da hvata zalet i da igra sve bolje kako je vreme odmicalo. U trećoj deonici je kiša trojki odvela crno-bele 30 poena prednosti, ali su oni posao do kraja odradili maksimalno, bez opuštanja.

Na početku su ruke bile stegnute i jednima i drugima, pa su u prvih pet minuta koševi bili izuzeci, što je posledica i agresivne odbrane koja je igrana na obe strane. Željko Obradović se odlučio da na početku nastavi da uigrava kombinaciju sa Tajrikom Džonsom i Brendonom Dejvisom na četiri i pet, što je otežavalo poslao visokim igračima Borca. Duel koji je obeležio početak vodio se između Dejvisa i Đorđa Gagića, koji su neprestano igrali na granici faula, a iz kog je Partizanov košarkaš kako je vreme odmicalo počeo da izlazi kao bolji.

Egal igra se vodila do kraja prve deonice, u kojoj je Furmanavičijus ponajviše držao svoj tim. Crno-beli su imali problem sa šutom za dva poena ali su ih trojke čuvale. Ulazak Ifea Lundberga je uneo sigurnost i stabilnost u igru Partizana i odveo ga na plus pet pred istek prvih deset minuta (24:19).

U nastavku je Obradovićev tim pojačavao tempo, čemu su najviše doprineli Karlik Džons i Sterling Braun. Njihovim ulaskom u igru domaćin se odvojio na dvocifren plus, igrao je brže, konkretnije i sa manje grešaka u napadu.

Drugu stranu terena su sjajno čuvali Isak Bongda, Dejvis i Nilikini, koji su jednako dobro odgovarali na izazove u tranziciji, što je ekipu Saše Ocokoljića uvodilo u probleme. Njihova rešenja su ostala da se nalaze preko Smita, koji je prodorima uspevao da nađe put ka košu.

Za to vreme je u taboru rivala sve počelo da štima, lopta je kružila brzo, što Borac nije mogao da prati, pa su trojke počele da dolaze i preko onih od kojih se to možda i najmanje očekuje – preko Bonge i Nilikine. U kontroli skoka su učestvovali svi, igrali su nesebično, imali su mnogo mogućnosti u napadu, pa su na poluvreme otišli sa prednošću od deset poena (46:36).

Partizan se na teren vratio raspoložen da brzo završi posao, a protiv njega takvog ni bolje ekipe ne bi imale kako da odgovore.

Gotovo svaki pokušaj je bio pogodak, došla je kiša trojki i sjajna igra stranaca. Bonga je na obe strane briljirao, hteo ga je šut, kupio je odbijene lopte, a saigrači su se usredsredili na napad i do polovine deonice su doveli crno-bele do 30 poena razlike. Borio se Gagić svim silama, međutim, i on je krenuo da posustaje pod ovim naletom. Tu je duža klupa odradila posao, na njemu se se Partizanovi centri smenjivali, a on je bio jedini koji je mogao donekle snagom da im parira iz ekipe Borca.

Razlika je pred početak odlučujuće deonice bila 77:48 i svima je odavno ishod bio jasan, a navijači su uveliko slavili pobedu.

Crno-beli su imali manji pad po povratku a teren, pa su za tri minuta postigli svega tri poena, na šta je Obradović reagovao. Valinskas je tada pronašao način za igru u tom sporijem ritmu, ali su na smenu Karlik Džons i Vašington vratili beogradsku ekipu u ritam koji joj odgovara, na šta su se nadovezali dobrim momentima Pokuševski i Koprivica, koji je tada preuzeo borbu sa već izmorenim Gagićem.

Partizan je meč privodio kraju sigurno, bez siljenja, u ritmu koji je njemu odgovarao, a trener je menjao igrače, kako bi ih sačuvao za izazove koji slede, od kojih je prvi za vikend protiv Spartaka iz Subotice.

Crno-beli su pokazali da su na pripremama odradili izuzetan posao, izgledali su prilično uigrano, znali su tačno ko, kada i šta radi, a Borac se, u granicama svojih mogućnosti, nosio sa tim hrabro i nema mu se šta zameriti.

Pobeda Partizana 96:66
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter